Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/2135/i-mobiliuosius-telefonus-bite-perkele-ir-lietuvos-televizija/spausdinti/

Į mobiliuosius telefonus „Bitė“ perkėlė ir Lietuvos televiziją

Publikuota: 2005-09-23 12:51
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Nuo šiol telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ klientai savo mobiliųjų telefonų ekranuose gali tiesiogiai žiūrėti ir LTV laidas. Prieš kelias savaites į telefonus „Bitė“ pirmoji perkėlė LNK televiziją. Išbandyti šią paslaugą „Bitės“ klientai ir „Labas“ vartotojai gali prisijungę prie „Bitės plius“ svetainės mobiliajame telefone (wap.biteplius.lt).

Užsisakius šią paslaugą, gyvai žiūrėti LTV ar LNK laidas pirmuosius tris mėnesius bus galima be papildomo mokesčio, mokant tik už duomenų perdavimą.

„Toliau plečiame mobilios televizijos galimybes suteikdami klientams laisvę rinktis ne tik skirtingas laidas, bet ir skirtingus televizijos kanalus“, – sakė „Bitės“ mobiliojo interneto vadovas Šarūnas Chomentauskas.

Pasak jo, TV stočių perkėlimas į mobiliųjų telefonų ekranus – naujovė ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje, Lenkijoje bei kitose Europos šalyse. „Galima prognozuoti, kad ateityje mobilusis telefonas papildys televizorių, juo labiau, kad ir vieną, ir kitą turi bene tiek pat šalies gyventojų“, – sakė Š. Chomentauskas.

„LRT visuomet sveikina modernias naujoves, ypač tas, kurios aktualios visos šalies mastu. Džiaugiamės, kad su „Bite“ Lietuvos televizija žengia dar arčiau žiūrovų, ir jie mėgstamas laidas nuo šiol gali išvysti ir mobiliuosiuose telefonuose“,- sakė LRT generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis.

Tiesiogines TV stočių transliacijas „Bitės“ klientai gali stebėti bet kurioje Lietuvos vietoje. Gyvai žiūrėti televizijos laidas rekomenduojama tuose telefonuose, kuriuose įdiegta EDGE ir transliacijų (angl. „streaming“) technologija. Šiuo metu ją turi šie NOKIA telefonai: 6111, 6170, 6230, 6230i, 6270, 6280, 6630, 6680, 6681, 7270, 7710, 8800, N70, N90, N91, 9300, 9500. Apie 30 proc. kiekvieną mėnesį „Bitės“ parduodamų telefono aparatų šia paslauga leidžia naudotis jau šiandien.

Televizijos perkėlimas į mobiliuosius telefonus – ne vienintelė „Bitės“ naujovė mobiliojo interneto srityje. Šių metų gegužę „Bitė“ pirmoji ir vienintelė Lietuvoje savo klientams suteikė galimybę telefone skaityti didžiausią šalies interneto portalą „Delfi“ bei žiūrėti tiesioginę LNK televizijos transliaciją.

„Bitė plius“ yra didžiausia mobiliesiems telefonams pritaikyta interneto svetainė Lietuvoje. Joje pateikiamas visas mobiliojo interneto paslaugų spektras – naujienos, pramogos, bendravimo ir informacinės paslaugos. Mobiliuoju telefonu „Bitės plius“ interneto svetainėje kas mėnesį naršo apie 140 tūkst. „Bitės“ klientų – tris kartus daugiau nei vidutiniškai per mėnesį 2004 metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!