Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/2111/sprint-nextel-ir-samsung-kartu-testuos-bevieli-placiajuosti-rysi/spausdinti/

„Sprint Nextel“ ir „Samsung“ kartu testuos bevielį plačiajuostį ryšį

Publikuota: 2005-09-20 12:34
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Samsung Electronics

„Sprint Nextel“ ir „Samsung Telecommunications America“ susitarė apjungti savo bevielio plačiajuosčio ryšio (Wireless Broadband, WiBro) technologijas ir išbandyti IEEE 802.16e standartą.

Susitarime numatytas prototipinių terminalų ir palaikančio pagrindinio tinklo įrangos testavimas, siekiant apibrėžti naujos kartos bevielio ryšio infrastruktūros reikalavimus. Bendradarbiavimo pagrindu vyks laboratoriniai šio ryšio bandymai, testavimas kartu su vartotojais, taip pat kompanijos tikrins „Sprint“ ir „Samsung“ sistemų suderinamumą.

Kaip teigia „Sprint Nextel“ technikos vadovas Barry West, stengiamasi įvertinti įvairius 2,5 GHz įrangos sprendimus bei užmegzti ryšius su strateginiais sistemos partneriais, taip pagreitinant naujos kartos ryšio diegimo eigą.

„Samsung“ yra vienas iš pagrindinių 802.16e standarto diegėjų ir siekia tapti pirmąja kompanija, kuri jį pristatys Azijos ir ramiojo vandenyno ekonominio bendradarbiavimo (Asia Pacific Economic Cooperation, APEC) viršūnių susitikime šiais metais. Kompanija taip pat tikisi pirmoji pasiūlyti vartotojams šiuo standartu pagrįstas WiBro paslaugas kitų metų pradžioje Korėjoje. Tyrimų rezultatus kompanija panaudos ir analogiško ryšio WiMax paslaugų įrangos vystymui pasaulinėje rinkoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!