Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/20698/paskelbtos-tariamos-google-telefono-specifikacijos/spausdinti/

Paskelbtos tariamos „Google“ telefono specifikacijos

Publikuota: 2009-12-17 06:15
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Firminio „Google“ mobiliojo telefono, kuris, naujausiais pranešimais, turėtų rinką pasiekti pirmosiomis 2010 m. dienomis, nekantriai laukiantys entuziastai sužinojo, kokia techninė įranga bus jame naudojama.

Nors „Google“ atstovai jokių duomenų apie „Nexus One“ pavadintą savo firminį telefoną, kurį gamins bendrovė HTC, neskelbia, svetainė „TheseAreTheDroids.com“ pranešė, kad, išanalizavus „Nexus One“ naudojamos „Android 2.1“ ROM, pavyko aptikti kai kurias būsimojo telefono specifikacijas. Apie tai paskelbė „PC World“.

Pasak leidinio, „Nexus One“ telefone bus sensorinis ekranas, nuotolio ir aplinkos apšvietimo davikliai, akselerometras, magnetinis kompasas, FM radijo imtuvas , stereogarsiakalbiai, su „OpenGL ES 2.0“ suderinamas grafikos valdiklis, vaizdo kamera su autofoksavimo funkcija ir LED blykste, triukšmo mažinimo mikroschema.

„TheseAreTheDroids.com“ kūrėjai taip pat skelbia nustatę, kad telefone bus naudojamas bendrovės „Qualcomm“ procesorius „Snapdragon“, kurio taktinis dažnis siekia 1 GHz. Be to, pranešama, kad „Nexus One“ bus įdiegtas spartesnis „Wi-Fi“ ryšys (802.11n) – daugelis išmaniųjų telefonų naudoja 802.11g.

Nepatvirtintais pranešimais, „Google“ savo naująjį telefoną pardavinės ir tiesiogiai internete – jis bus „atrištas“ ir tinkamas naudoti įvairių šalių mobiliojo ryšio tinkluose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!