Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/20441/indijoje-bus-atjungta-25-mln-mobiliuju-telefonu/spausdinti/

Indijoje bus atjungta 25 mln. mobiliųjų telefonų

Publikuota: 2009-12-02 10:35
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Indijos vyriausybė pranešė planuojanti atjungti nuo šalyje veikiančių mobiliojo ryšio tinklų apie 25 milijonus mobiliųjų telefonų su pakeistais IMEI (International Mobile Equipment Identity) identifikatoriais.

Indijoje bus atjungta 25 mln. mobiliųjų telefonų

Taip siekiama kovoti su terorizmu ir plintančiu sukčiavimu, sakoma Indijos Telekomunikacijų departamento pranešime. Po 2008 m. spalio 6 d. teroristų išpuolių Mumbajuje, kai žuvo 173 žmonės, Indijos vyriausybė, remdamasi nacionalinio saugumo sumetimais, nurodė mobiliojo ryšio operatoriams sugriežtinti sankcijas prieš pakeistus IMEI numerius naudojančių telefonų vartotojus. Tris dienas trukusių išpuolių Mumbajuje metu teroristai tarpusavyje ryšį palaikė mobiliaisiais telefonais, ir Indijos specialiosios tarnybos nesugebėjo jo užblokuoti.

Šiais metais Indijos Telekomunikacijų departamentas kelis kartus buvo įspėjęs mobiliojo ryšio operatorius dėl besibaigiančio tokio nurodymo vykdymo termino. Indijos mobiliojo ryšio vartotojai buvo perspėti nepirkti telefonų su netikrais IMEI numeriais, o telefonus importuojančios bendrovės – nutraukti tokių telefonų tiekimą rinkai.

Indijos vyriausybės skaičiavimais, nuo mobiliojo ryšio tinklų bus atjungta apie 10 proc. visų šalyje dabar naudojamų telefonų. Pasak vyriausybės atstovų, daugelis iš jų yra vogti arba įsigyti neregistruojant vartotojo ar be paslaugų teikimo sutarties.

Tokių telefonų savininkai esą dabar turės pasirinkti – ar pirkti naują telefoną, ar kreiptis į Indijos Mobiliojo ryšio asociaciją, kad gautų naują IMEI kodą, sakoma pranešime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!