Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/20387/ikee-kirmino-autorius-kurs-iphone-skirtas-programas/spausdinti/

„Ikee“ kirmino autorius kurs „iPhone“ skirtas programas

Publikuota: 2009-11-28 14:10
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Pirmojo „iPhone“ telefonus užkrečiančio internetinio kirmino „Ikee“ autorius gavo darbą didžiausioje „iPhone“ programinę įrangą plėtojančioje Australijos bendrovėje, pranešė „V3.co.uk“.

21 metų Ashley Townsas, sukūręs prieš dvi savaites aptiktą „Ikee“ kirminą, pavadintą pirmuoju „iPhone“ virusu, savo „Twitter“ tinklalapyje pranešė pasinaudojęs bendrovės „Mogeneration“ pasiūlymu ir įsidarbinęs joje „iPhone“ programų plėtotoju.

Nors „Ikee“ kirminas, plintantis „nulaužtais“ „iPhone“ telefonais, nėra piktybinis, tačiau, pasak specialistų, juo veikiausiai pasinaudojo kiti įsilaužėliai, išplatinę kur kas pavojingesnį „Duh“ kirminą. Šis į „iPhone“ telefonus nutaikytas virusas skirtas internetinės bankininkystės paskyrų informacijai vogti.

Saugumo sprendimų bendrovės „Sophos“ vyresnysis konsultantas Grahamas Cluley pareiškė, kad „Mogeneration“ ir kitų bendrovių praktika, kai programuotojų darbas siūlomas pasižymėjusiems įsilaužėliams, yra smerktina.

„Nesupraskite manęs neteisingai – aš nesakau, kad virusų kūrėjams negalima suteikti galimybės pasitaisyti ir duoti progą nuveikti ką nors vertinga, – sakė jis. – Tačiau, kiek žinau, Townsas niekaip neparodė apgailestaujantis dėl savo poelgio, ir už visiškai neatsakingą elgesį dar buvo apdovanotas“. Jis sakė abejojantis, ar „Ikee“ autorius pasiūlys nukentėjusiems nuo šio kirmino bent po simbolinę 5 dolerių kompensaciją.

Kiti saugumo ekspertai taip pat pastebėjo, kad „Mogeneration“ sprendimas siunčia „klaidingus signalus“ programavimo entuziastams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!