Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/20187/vokietijos-vyriausybe-pereina-prie-pokalbius-sifruojanciu-telefonu/spausdinti/

Vokietijos vyriausybė pereina prie pokalbius šifruojančių telefonų

Publikuota: 2009-11-18 09:42
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Vokietijos federalinė vyriausybė užsakė kelis tūkstančius „saugių“ išmaniųjų telefonų, kurių neįmanoma pasiklausyti, pranešė dienraštis „Westdeutsche Allgemeine Zeitung“. Šiuo telefonus, kurie vyriausybės nariams ir aukštiems valstybės institucijų pareigūnams suteiks galimybę saugiai naudotis mobiliuoju ryšiu, tieks bendrovė „Deutsche Telekom“.

Jos antrinės įmonės „T-Systems“ atstovas Reinhardas Clemensas dienraščiui patvirtino, kad Vokietijos vidaus reikalų ministras pasirašė sutartį dėl itin saugių mobiliųjų telefonų tiekimo 350 federalinėms žinyboms.

Pranešama, kad tokį telefoną gaus ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Šis telefonas suteiks galimybę ne tik koduoti jos pokalbius, bet ir telefonu siunčiamus elektroninio pašto laiškus.

Pasak R. Clemenso, dabar svarbiausi Vokietijos politikai gali bendrauti „absoliučiai saugiais“ ryšio kanalais. Jo teigimu, pokalbius šifruojančių telefonų paklausa didėja ir verslo sektoriuje, kur didžiausiu pavojumi laikomas pramoninis šnipinėjimas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!