Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/19842/atnaujino-nokia-n97-programine-iranga/spausdinti/

Atnaujino „Nokia N97“ programinę įrangą

Publikuota: 2009-10-29 15:20
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: NOKIA

„Nokia“ išleido naują „Nokia N97“ telefonams skirtą programinės įrangos versiją 2.0. Ją vartotojai gali nemokamai atsisiųsti per kompiuterį ir įsidiegti į telefoną ir taip praplėsti savo turimo „Nokia N97“ įrenginio galimybes.

„Rugsėjo mėnesį „Nokia N97“ multimedijos kompiuterių pardavimai perkopė 2 mln. vienetų ribą ir yra labai populiarūs. Nuo pardavimų pradžios „Nokia“ rinko vartotojų nuomones apie naudojimąsi šiuo įrenginiu ir atsižvelgė į jas išleisdama programinės įrangos versiją 2.0, kuri suteikia telefonui naujų galimybių ir funkcijų“, – sakė viceprezidentas „Nokia NSeries“ prietaisams Jose-Luis Martinezas.

Atnaujino „Nokia N97“ programinę įrangą

Vienas labiausiai vartotojų lauktų patobulinimų – tai galimybė lengvai slankioti po kontaktų ar dainų sąrašus. Vartotojui pakaks per lietimui jautrų ekraną perbraukti pirštu ir adresų knygutės kontaktai inerciškai ims „riedėti“ ekrane. Dar sykį prilietus ekraną, sąrašas nustoja slinkti. Supaprastintas ir darbastalio turinio valdymas. Dabar vartotojai, norėdami įkelti naują valdiklį (angl. widget) ar pašalinti jau esantį galės ilgėliau paspaudę pirštu ekraną.

Parsisiuntę programinės įrangos atnaujinimą, vartotojai gaus naujausią „Ovi Žemėlapių“ versiją 3.1, kurioje įrašyti erdviniai (trimačiai) vietovių žemėlapiai. Patobulinta ir pati GPS programa, su kuria „Nokia N97“ navigacija veikia tiksliau.

2.0 versijoje įtraukta „Nokia Messaging“ paslauga, per ją patogu susikonfigūruoti ir naudotis el. paštu telefone. Atnaujinime yra „Ovi Kontaktai“ – juos naudojantys vartotojai gali tarpusavyje susirašinėti greitosiomis žinutėmis (angl. irstant messages), dalintis su draugais informacija apie buvimo vietą, klausomą muziką. Naujoje versijoje sudaryta galimybė sparčiau prisijungti prie „Ovi Parduotuvės“, iš kurios galima parsisiųsti įvairaus mobiliesiems telefonams skirto turinio – nuo telefono skambėjimo melodijų ir žaidimų iki orų prognozių valdiklių ar nuotraukų peržiūros programų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!