Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/19413/prezidente-modernejant-technologijoms-butina-tobulinti-ir-optimizuoti-valstybes-reguliavimo-sistema/spausdinti/

Prezidentė: „Modernėjant technologijoms, būtina tobulinti ir optimizuoti valstybės reguliavimo sistemą“

Publikuota: 2009-10-06 20:12
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Ryšių reguliavimo tarnybos direktorių Tomą Barakauską. Susitikime aptarta Ryšių reguliavimo tarnybos veikla ir funkcijos.

Prezidentė atkreipė dėmesį, kad sparčiai modernėjant informacinėms technologijoms ir jungiantis paslaugoms, būtina tobulinti ir optimizuoti valstybės reguliavimo sistemą, galinčią užtikrinti visų rinkos dalyvių konkurencingumą. Tai yra susiję su atitinkamų įstatymų tobulinimu, reguliavimo normų bei funkcijų apjungimu.

„Plėtojantis technologijoms turi keistis ir pats valstybės reguliavimas, kitaip atsiliksime nuo progreso ir neužtikrinsime rinkos efektyvumo“, - sakė valstybės vadovė.

Išklausiusi Ryšių reguliavimo tarnybos vadovo ataskaitos dėl vykdomo Lietuvos radijo ir televizijos centro nepriklausomo audito, kurio patikros rezultatai bus paskelbti šių metų gruodį, Prezidentė atkreipė dėmesį, kad yra galimybių ne tik nedidinti, bet ir sumažinti transliavimo paslaugų kainas visiems transliuotojams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!