Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/19371/pristatyta-egnos-palydovines-navigacijos-paslauga/spausdinti/

Pristatyta EGNOS palydovinės navigacijos paslauga

Publikuota: 2009-10-02 12:08
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Europos Komisija oficialiai pristatė naują Europos palydovinės navigacijos paslaugą EGNOS, kuri GPS sistemos signalų tikslumą padidina nuo 10 iki 2 metrų, pranešė „GPS World Magazine“.

Pristatyta EGNOS palydovinės navigacijos paslauga

EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service) buvo kuriama bendromis Europos kosmoso agentūros, Europos Komisijos ir Europos Oro navigacijos saugumo organizacijos (EUROCONTROL) pastangomis. EGNOS sistema sudaryta iš 3 virš Rytų Atlanto ir Europos žemyno kybančių geostacionarių palydovų, 40 antžeminių stočių ir 4 kontrolės centrų.

EGNOS sistema, pradinėje kūrimo stadijoje nuolatinius signalus pradėjusi siųsti 2005 m., aprėpia daugumos Europos valstybių teritoriją. Ją galima išplėsti ir į kitus regionus, pavyzdžiui, Šiaurės Ameriką ar su ES besiribojančias valstybes.

Pranešama, kad nemokama EGNOS paslauga gali naudotis daugelio šiuo metu rinkoje esančių GPS imtuvų savininkai, esantys sistemos aprėpties ribose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!