Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/19363/lietuvos-teritoriniuose-sodros-padaliniuose-galima-nemokamai-isijungti-elektronini-parasa/spausdinti/

Lietuvos teritoriniuose „Sodros“ padaliniuose galima nemokamai įsijungti elektroninį parašą

Publikuota: 2009-10-02 12:49
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Omnitel, UAB

Nuo spalio 1 d. iš daugiau nei 10 darbuotojų turinčių įmonių „Sodra“ priims tik elektronines deklaracijas. Atsižvelgiant į tai, spalio 1-16 d. teritoriniuose Lietuvos „Sodros“ padaliniuose įmonių atstovams bei privatiems asmenims bus nemokamai įjungiama elektroninio parašo paslauga.

„Sodros“ padaliniuose dirbs mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ konsultantai, kurie visiems pageidaujantiems nemokamai aktyvuos e. parašą ir mokys juo naudotis.

Įsijungti šią „Omnitel“ paslaugą galės ne tik „Omnitel“, bet ir kitų mobiliojo ryšio operatorių klientai - ten pat „Sodros“ padaliniuose jie galės įsigyti SIM kortelę su e.parašo paslauga.

Ši paslauga aktuali ne tik verslo bendrovėms, bet ir privatiems asmenims, nes mobiliuoju e.parašu pasirašytus dokumentus pripažįsta viešojo administravimo įmonės, taip pat „Omnitel“ klientai su mobiliuoju parašu gali prisijungti prie „Swedbank“, Ūkio banko, o nuo spalio – ir „DnB Nord“ internetinės bankininkystės sistemos.

Primename, kad „Omnitel“ verslo klientai, kurie jau naudojasi e. parašo paslauga arba įsijungs ją šiais metais, kitąmet galės naudotis ja nemokamai.

Norintys įsigyti kvalifikuotą e. parašo sertifikatą, ateidami į „Sodrą“ privalo su savimi turėti asmens pasą arba tapatybės kortelę (vairuotojo pažymėjimas netinka), mobilųjį telefoną su veikiančia SIM kortele ir bet kurio banko asmeninę mokėjimo kortelę su lustu (reikia žinoti tos kortelės PIN kodą, bus nurašomas 1 ct). Verslo įmonių atstovai, kurie nėra „Omnitel“ klientai, bet norės aktyvuoti įsigytą SIM kortelę įmonės vardu, papildomai turės pateikti įmonės įgaliojimą patvirtinantį dokumentą.

Sužinoti, kuriomis dienomis konkrečiame mieste galima nemokamai įsijungti e. parašą, galima paskambinus „Sodros“ informacijos telefonu 8 700 700 80.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!