Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/19243/palm-pre-nebeprisijungs-prie-itunes/spausdinti/

„Palm Pre“ nebeprisijungs prie „iTunes“

Publikuota: 2009-09-25 14:11
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Technews.lt

„Apple“ kompanija sulaukė teigiamo USB grupės atsakymo ir leido blokuoti „iTunes“ muzikos parduotuvės prieigą konkurentų gaminiams. Išleidusi „iTunes“ pataisą, kompanija eilinį kartą uždraudė parduotuvės paslaugomis naudotis „Palm Pre“ savininkams.

Kaip ir daugelis kitų išmaniųjų telefonų, su „Apple iPhone“ serija kovojantis „Palm Pre“ buvo išleistas šių metų vasaros pradžioje. Jis taip pat tapo pirmuoju įrenginiu rinkoje, kuris galėjo tiesiogiai prisijungti prie „iTunes“ sistemos, nors nėra „Apple“ gaminys. Kompanija „Palm“ taip suderino savo gaminio programinę įrangą, jog telefonas apsimesdavo „iPhone“ ar „iPod“ įrenginiu.

„Palm Pre“ nebeprisijungs prie „iTunes“

Pastebėję sukčiavimą, „Apple“ išleido būtiną pataisą, kuri uždraudė prie „iTunes“ prisijungti ne kompanijos grotuvams ar išmaningiesiems telefonams. „Palm“ ir vėl sužaidė, išleidę programinės įrangos pataisą ir įtaisę aparatinį „iPod“ grotuvų atpažinimo kodą. „Apple“ dar kartą pastebėjo apsimetėlius ir vėl išleido privalomą „iTunes“ pataisą. „Palm Pre“ savininkai ir vėl negali naudotis „iTunes“.

„Palm“ USB grupei teigė, kad „Apple“ netinkamai naudojasi grupės išduotu aparatinės įrangos atpažinimo kodu, nes blokuoja konkurentus. Visgi USB atstovų grupė nusprendė priešingai ir palaiko „Apple“ pusę.

Laiške, kuris skirtas „Palm“, USB grupė teigia, jog kompanijai nusprendus ir vėl apeiti „iTunes“ apsaugą, ji pažeis grupės nustatytas taisykles. Organizacija prašo to nedaryti ir nurodyti savo planus, ar potencialus taisyklių pažeidimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!