Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/18157/lenkijos-nacionalinis-transliuotojas-tvp-kurs-mokama-palydovine-platforma/spausdinti/

Lenkijos nacionalinis transliuotojas TVP kurs mokamą palydovinę platformą

Publikuota: 2009-07-17 06:08
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Skaitmenine.lt

Šių metų pabaigoje Lenkijos nacionalinis transliuotojas TVP planuoja paleisti mokamą palydovinę platformą. Tai bus jau šešta mokama palydovinė platforma Lenkijoje (šalyje veikia „Cyfrowy Polsat“, „Cyfra+“, „n“, „Orange“ ir TNK). Planuojama dalį TV kanalų rodyti nemokamai, o kita dalis TV kanalų bus koduoti.

Norintiems matyti koduotus kanalus, reikės susimokėti vienkartinį, 240 litų dydžio, mokestį. Manoma, kad platforma bus patalpinta „Astra“ palydove, tačiau konkurse dalyvauja ir „Eutelsat“.

Tikėtina, kad žinia įdomi ir tiems Lietuvos gyventojams, kurie moka lenkų kalbą ir turi palydovinės TV komplektą, orientuotą į „Astra“ palydovus.

TVP1 ir TVP2 yra patys populiariausi kanalai Lenkijoje. 2009 m. gegužės mėn. duomenimis, jų auditorija atitinkamai siekė 21,30% ir 16,20%. Po šių kanalų eina komerciniai transliuotojai TVN (16,10%) ir Polsat (14,30%).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!