Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/17630/samsung-pristate-telefona-su-saules-baterijomis/spausdinti/

„Samsung“ pristatė telefoną su saulės baterijomis

Publikuota: 2009-06-12 12:40
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Bendrovė „Samsung“ pranešė pristačiusi pirmąjį savo mobilųjį telefoną su saulės baterijomis. Šis telefono modelis pavadintas „E1107 Crest Solar“ ir kol kas pardavinėjamas tik Indijoje, skelbia „Unwiredview.com“.

Saulės fotoelementai įrengti užpakalinėje šio telefono korpuso dalyje. Pasak „Samsung“ atstovų, valandą palaikius juos saulės šviesoje, pagamintos energijos pakanka 5 – 10 minučių trukmės pokalbiui. Pagrindinis telefono maitinimo šaltinis – 800 mAh talpos ličio jonų baterija.

„E1107 Crest Solar“

„Samsung „E1107 Crest Solar“ skirtas naudotis GSM tinkluose, jame yra 1,5 colių spalvinis ekranas, FM imtuvas, žibintuvėlis. Indijoje šis telefonas kainuoja 2799 rupijas, arba maždaug 59 JAV dol. „Samsung“ vėliau planuoja pradėti tiekti šį telefoną į kitas Azijos šalis, o taip pat ir į Europą bei Lotynų Ameriką.

Telefono su saulės baterija prototipą vasario mėnesį pademonstravo bendrovė LG, o šią vasarą Japonijoje bus pradėtas pardavinėti energiją iš saulės šviesos gaminantis „Sharp“ telefono modelis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!