Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/17180/rrt-karstoji-linija-tapo-pilnateise-tarptautines-asociacijos-inhope-nare/spausdinti/

RRT „karštoji linija“ tapo pilnateise tarptautinės asociacijos INHOPE nare

Publikuota: 2009-05-20 12:34
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

2009 m. gegužės 13 d. Tarptautinės interneto „karštųjų linijų“ asociacijos INHOPE Generalinėje Asamblėjoje Liuksemburge RRT „karštoji linija“ tapo pilnateise asociacijos nare. Nuo 2008 m. gegužės mėn., kai RRT „karštoji linija“ tapo INHOPE laikinąja nare, ji savo veiklą vykdo griežtai laikydamasi INHOPE standartų (Praktikos Kodekso), todėl už pilnateisę narystę vienbalsiai balsavo visi organizacijos nariai.

„Karštosios linijos“ tikslas yra priimti ir nagrinėti pranešimus apie neteisėtą ar žalingą turinį ir (arba) neteisėtą veiklą internete. Išnagrinėjus pranešimus ir pasitvirtinus informacijai apie šalies įstatymų pažeidimus, pranešimai perduodami tirti atsakingoms teisėtvarkos institucijoms arba, kai turinys susijęs su ne Lietuvoje saugoma informacija, kitų šalių „karštosioms linijoms“. Šiais veiksmais siekiama tarptautiniu lygiu kovoti su tokiomis opiomis problemomis kaip vaikų seksualinio išnaudojimo medžiagos platinimas bei rasizmo ar ksenofobijos skatinimas internete. Per dvejus metus RRT „karštoji linija“ išnagrinėjo 964 pranešimus.

Narystė asociacijoje sudaro sąlygas glaudesniam bendradarbiavimui su kitų šalių „karštosiomis linijomis“ ir palengvina keitimąsi informacija, siekiant efektyviau šalinti žalingą ir neteisėtą turinį iš elektroninės erdvės.

Šiuo metu 31 šalyje (daugiausia Europos Sąjungos šalyse, taip pat JAV, Kanadoje, Australijoje, Japonijoje, Pietų Korėjoje, Taivanyje, Pietų Afrikos Respublikoje ir Rusijoje) veikia 36 INHOPE „karštosios linijos“, efektyviai kovojančios su neteisėtu turiniu internete. INHOPE asociacija buvo įsteigta 1999 m. ir yra iš dalies finansuojama pagal Europos Komisijos Saugesnio Interneto programą. Daugiau informacijos galite rasti INHOPE tinklalapyje adresu www.inhope.org.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!