Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/17163/telefonas-vaikui-naujas-elektroninis-zaislas-ar-butinybe/spausdinti/

Telefonas vaikui - naujas elektroninis žaislas ar būtinybė?

Publikuota: 2009-05-19 16:27
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Julija R.
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

Kiekvieną dieną atsiranda vis daugiau mobiliųjų telefonų naudotojų, ir vis dažniau prie jų prisijungia „jaunieji vartotojai“. Pasak tyrimo „mažyliai“, atlikto 2008 m. tyrimų institute Millward Brown SMG / KRC, 19 proc. 7-10 metų vaikų turi asmeninį mobilųjį telefoną.

Tyrimo rezultatai parodo, kad mobilusis telefonas vaikui tai naujas elektroninis žaislas, o ne komunikacijos priemonė skirta palaikyti ryšius su šeima.

Pasak duomenų telefono įsigijimo priežastimi dažniausiai tampa toliau išvardinti faktai.

Pirma, mobilus telefonas, tėvų nuomone, yra gera priemonė skirta palengvinti kontaktus su atžala.

Antroji priežastis - mažiau praktiška – tai, kad vis daugiau ir daugiau mūsų mažylio draugų turi telefonus, todėl tėvai stengiasi,kad vaikas nebūtų atstumtas bendraamžių ir nusileidžia atžaloms .

Galiausiai, jeigu jau nusprendėte nupirkti vaikui/broliui/pusseserei ar gal anūkui telefoną, atsižvelkite į abiejų jūsų lūkesčius.

Ogi pagal minėtąjį tyrimą, tarp svarbiausių funkcijų kuriuos mini mažiausieji, skambinimas ir trumpųjų žinučių rašymas, kuris kaip atrodytų yra susijęs su pagrindiniais telefono uždaviniais pasirodo yra minimi tik sąrašų pabaigoje. Svarbiausia funkcija, 19 proc. vaikų yra spalvotas ekranas. Beveik tiek pat svarbi yra galimybė klausytis radijo ir mp3, (18 procentų). Ir galiausiai kamera (17 procentų) ir dizainas (12%).

Minėtas tyrimas buvo atliktas įmonės „CenterNet“ pagal akciją - „Mano pirmasis mobilus telefonas“, kuria siekiama skatinti principus, saugiai ir racionaliai naudotis mobiliuoju telefonu vaikams.

Telefonas vaikui - naujas elektroninis žaislas ar būtinybė?

Akcijoje dalyvaujantys mokslo daktarai pataria:

Jus turite nurodyti savo vaikui tikslias naudojimo instrukcijas, tačiau tai turi būti ne nurodymai, o principai, kurių turėtų būti laikomasi, kad jų naudojimas butų protingas ir saugus.

Suaugusieji, pirmiausia turi pasirūpinti kaip ir kiek bus papildoma pokalbių sąskaita. Siekiant sumažinti nereikalingas išlaidas, ypatingai mažiausiems, kartais vertinga yra užblokuoti nereikalingų išeinančių skambučių galimybę. Be to galite įvesti sutrumpintus skambinimo numerius. Mokslininkai pataria taip pat nepamiršti apie pagalbos telefoną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!