Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/17162/wi-fi-prieiga-lektuve/spausdinti/

„Wi-Fi“ prieiga lėktuve

Publikuota: 2009-05-19 12:22
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Donatas
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

„AirTran“ avialinijos bendradarbiaudamos su „Gogo“, paskelbė, kad tai bus pirmosios avialinijos kurių visuose lėktuvuose bus įdiegta „Wi-Fi“ prieiga. Registruodamiesi „Gogo“ vartotojai gali įsigyti interneto laiko sesiją, kurią galės išnaudoti kelionės metu. Interneto kainos pragrįstos tuo, kokį prietaisą vartotojai naudos ir kaip ilgai jų kelionė lėktuvu užtruks.

Vartotojai, kurie nori naudoti nešiojamą kompiuterį, gali rinktis vieną iš dviejų paslaugos variantų. 10 dolerių planas (~25,50 lito) skirtas tiems kurių kelionė užtruks ne daugiau trijų valandų ir 13 dolerių planas (~33,15 lito) skirtas tiems kurių kelionė užtruks daugiau kaip tris valandas.

Vartotojai, kurie žada naudotis portatyviu, mažu prietaisu, tokiu kaip delninis kompiuteris ar telefonas turės sumokėti nustatytą kainą, 8 dolerius (~20,40 lito), nepriklausomai nuo skrydžio trukmės.

Vartotojams teks palūkėti kol lėktuvas pasieks 10000 pėdų aukštį. Norint naudotis paslauga, jų prietaisai turės palaikyti 802.11a/b/g bevielį ryšį ir vieną iš „Gogo“ kompanijos palaikomų naršyklių, tai galėtų būti: „Microsoft Internet Explorer“ 6, 7, 8, „Mozilla Firefox“ arba „Safari“. Kompanija planuoja pradėti teikti paslaugą, jau 2009 vasarą.

„AirTran“ kompanijos dydis ir tai, kad visus pasaulio kraštus gali pasiekti daug greičiau, leidžia būti jiems pirmiesiems. Lyginant su kitomis didelėmis kompanijomis tokiomis kaip: „American Airines“, „Delta and United“ ir „Virgin America“. Taip pat visi pasitiki ir „Gogo“ infrastruktūra, kuri kuria „Wi-Fi“ prieigos taškus ir 3G ląstelinį tinklą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!