Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/17125/htc-patentuoja-nauja-simboliu-ivedimo-buda/spausdinti/

HTC patentuoja naują simbolių įvedimo būdą

Publikuota: 2009-05-17 08:35
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Donatas
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

HTC žada užpatentuoti naują simbolių įvedimo technologiją. Dauguma šiuolaikinių, naujausių mobiliųjų telefonų turi „Qwerty“ klaviatūrą. Integruotą mygtukų pavidalu arba, telefonuose su liečiamais ekranais, programiniu pavidalu įdiegtą. Daugumai tenka priprasti prie naujo telefonų valdymo, o kartais tai būna ganėtinai sunku. Vartotojai yra skirtingo amžiaus skirtinga ir jų pirštukų forma, todėl kartais SMS žinučių rašymas tampa labai sudėtingas.

HTC patentuoja naują simbolių įvedimo būdą

HTC sugalvojo išeitį kaip galima būtų panaudoti telefonuose įmontuotą akcelerometrą. Jie sugalvojo, kad vartotojas galės nuspausti tik vieną klavišą, o simbolius įvedinėti pakreipus telefoną į atitinkamą pusę. Tai didelio tikslumo reikalaujanti technologija, kuri gal ir nebus pritaikyta masinei gamybai. Bet idėja tikrai puiki, o šiuolaikiniais technologijų vystimosi tempais mus gali pasiekti daug greičiau nei galime įsivaizduoti ar numanyti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!