Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/16817/google-paieska-balsu-telefonams/spausdinti/

„Google“ paieška balsu telefonams

Publikuota: 2009-04-29 18:13
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Aidas Jasilionis
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

Kompanija „Google“ tikrai ne kartą įrodė savo įnovatyvumą ir puikią nuojautą, ko reikia vartotojams. Ši kompanija savo laiku atliko revoliuciją internetinių paieškos sistemų sektoriuje, o dabar nusitaikė į paieškos sistemas skirtas mobiliesiems telefonams.

„Google“ paieška balsu telefonams

„Web 2.0 Expo“ renginyje, vykusiame San Francisco mieste, kompanijos „Google“ vice prezidentas Vic Gundotra teigė jog ši idėja gali tapti mobiliosios paieškos ateitimi ir, kad kompanija šiuo metu tam skiria labai didelį dėmesį. „Mes tikime, kad paieška balsu yra nauja paieškos sistemos forma, o tai yra mūsų ideologijos pagrindas“ sakė jis.

Kompanijos atstovai pripažįsta, kad technologija vis dar yra kūdikystės etape, pavyzdžiui praeitais metais sistema galėdavo atpažinti tik autentiškus Amerikietiškus akcentus. Bet nepaisant to, progresas vyksta greitai. Be to ši technologija tobulėja su kiekviena minute, kai ja yra naudojamasi. Kai programa pirmą kartą buvo išleista „iPhone“ telefonui, balso atpažinimo tikslumas padidėjo net 15%, nes buvo surenkami vartotojų duomenys iš viso pasaulio, įvairiomis kalbomis ir akcentais. Visi šie duomenys kūrėjams leidžia analizuoti programos veikimą realiame pasaulyje, o ne laboratorijoje. Šiuo metu programą galima atsisiųsti G1, „iPhone“, bei „BlackBerry Storm“ telefonams.

Ši idėja labai greitai populiarėja ir matyt ne už kalnų tas laikas, kai nebereikės mažais telefono klaviatūros mygtukais įvedinėti paieškos užklausų google.com puslapyje – pakaks tiesiog ištarti balsu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!