Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/16398/sms2info-informacija-sms-zinutemis/spausdinti/

„sms2info“ - informacija SMS žinutėmis

Publikuota: 2009-04-02 14:10
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: sms2info

sms2info“ – naujas ir novatoriškas projektas, kurio pagrindinė užduotis – suteikti informacinį mobilumą žmonėms, besinaudojantiems mobiliaisiais telefonais, o ypatingai skubantiems ar keliaujantiems.

Jeigu Jūs esate kaip tik toks, tuomet esate susidūręs su situacija, kai informacija reikalinga čia ir dabar. Be kasdieninių paslaugų, tokių kaip dienos horoskopai ir orų prognozė 27 Lietuvos miestuose, „sms2info“ siūlo įmonių ir „Wikipedijos“ straipsnių paiešką. Skubantiems verslininkams siūloma galimybė siųsti elektroninius laiškus trumpųjų žinučių pagalba, o dažnai keliaujantiems – šviežiausias pasaulio ir Lietuvos naujienas sekti savo mobiliajame telefone.

„Šis paslaugų kompleksas turėtų išjudinti Lietuvoje vyraujantį stereotipą, jog SMS žinutės gali būti naudojamos tik bendravimui ir pramogoms“, - teigia projekto iniciatorius Gintar Sakas.

Trumposios žinutės, atsiradusios vos prieš 17 metų, pakeitė jaunimo bendravimo pobūdį, palengvino žmonių tarpusavio susisiekimą. Per dieną visame pasaulyje išsiunčiama daugiau kaip 6 milijardai žinučių, o jų pagalba teikiamų paslaugų kiekis palengvino tiek buitį, tiek verslą.

Projekto autorius tikina, jog šiuo metu teikiamos paslaugos – tik pradžia. Netolimoje ateityje atsiras galimybė atlikti internetinių puslapių paiešką, sužinoti akcijų biržos svyravimus ir net išspręsti sudėtingas algebrines lygtis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!