Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/16389/point-finda-nufotografuok-ir-gauk-informacija/spausdinti/

„Point & Finda“ - nufotografuok ir gauk informaciją

Publikuota: 2009-04-02 17:36
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Antanas Dapkus
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

„Nokia“ išleido bandomąją programos „Point & Find“ versiją. Naujoji programa leidžia užfiksuoti įvairių objektų nuotraukas ir interneto pagalba gauti susijusią informaciją.

„Point & Find“

BETA programos versiją šiuo metu gali išmėginti tik Jungtinės Karalystės ir JAV gyventojai. Be to, šiuo metu ji skirta kino pramonei, tačiau ateityje panaudojimo sritys kartu su įtrauktų šalių sąrašu augs. „Nokia“ šią paslaugą įsivaizduoja kaip įrankį kompanijoms reklamuotis ir pranešti apie save, suteikiant lengvą priėjimą prie informacijos apie jas.

Iki šiol „Nokia“ jau siūlė barkodų nuskaitymo programą „Nokia Mobile Codes“. Jos pagalba buvo galima pasiekti tam tikrą svetainę kamera nuskaičius barkodą.

„Point & Find“ žengia žingsnį toliau. Su šia programa galima nufotografuoti kino filmo plakatą ir būti nukreiptam į kino pristatymo vaizdo įrašą internete, apžvalgą arba net gauti nurodymus apie arčiausiai esančius filmą rodysiančius kino teatrus.

Programa nufotografuotą vaizdą realu laiku apdoroja ir taiko įvairias atpažinimo technologijas. Taip pat sistema atpažįsta barkodus, taiko GPS vietos nustatymo technologiją.

Šia paslauga susidomėjusios kompanijos gali užsukti į http://pointandfind.nokia.com svetainę, ten bus suteikta tiksli informacija kaip gauti naudos iš šios programos. Kada ji bus pasiekiam Lietuvos vartotojams, nėra žinoma.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!