Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/16388/saugumo-ekspertai-baiminasi-sumaniuju-telefonu-keliamos-gresmes/spausdinti/

Saugumo ekspertai baiminasi sumaniųjų telefonų keliamos grėsmės

Publikuota: 2009-04-03 07:31
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt

Apklausa, kurioje dalyvavo 2 000 saugumo sertifikavimo organizacijos „ISC2“ narių, atskleidė, kad net 90 proc. saugumo specialistų yra įsitikinę sumaniųjų telefonų (smartphones) keliama rizika kompanijoms. Vis daugiau darbuotojų naudoja sumaniuosius telefonus darbo tikslais, todėl „ISC2“ pataria IT saugumo vadovams išmokti integruoti juos į organizaciją, užuot visiškai uždraudus.

„Saugumo specialistai yra nusistatę prieš šiuos telefonus, panašiai, kaip prieš 4 ar 5 metus buvo nusistatę prieš bevielius tinklus dėl jų saugumo problemų. Tačiau žmonėms jie reikalingi, - kalbėjo organizacijos „ISC2“ Europos Valdymo direktorius John Colley. - Todėl mes turime rasti būdų, padėsiančių užtikrinti jų saugumą. Tam reikia tarpusavyje suderinti taisykles, mokslą ir technologijas“.

John Colley įspėjo, kad išskyrus „BlackBerry“ įrenginius, daug sumaniųjų telefonų neturi saugių modelių. Jis ragina saugumo ekspertus susivienyti su gamintojais bei tiekėjais ir išspręsti šią problemą. „Suplanuotos atakos kelia didelę grėsmę, bet daugiausia nuostolių kyla atsitiktinai: palikus telefoną taksi ar kitose vietose. Būtent šiais atvejais slaptažodžio apsauga gali būti labai svarbi“, - sakė John Colley.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!