Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/16385/microsoft-auga-susidomejimas-mobiliuju-telefonu-programu-parduotuvemis/spausdinti/

„Microsoft“: auga susidomėjimas mobiliųjų telefonų programų parduotuvėmis

Publikuota: 2009-04-02 14:09
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©IT žinios.lt
Inf. šaltinis: IT žinios.lt

Kompanija „Microsoft“ pranešė, kad auga susidomėjimas kuriamai operacinei sistemai „Windows Mobile 6.5“ ir programų parduotuvei „Windows Marketplace“, kurios buvo pristatytos šiais metais vykusioje parodoje „Mobile World Congress“. „Mes žinome, kad žmones stebina mobiliųjų telefonų galimybės, - kalbėjo „Microsoft“ Pramogų ir prietaisų padalinio direktorius Robbie Bach. - Didžiausių pasaulio mobiliojo ryšio operatorių, gamintojų ir kūrėjų bendradarbiavimas leidžia vartotojams pasirinkti telefoną su tokia „Windows“ operacine sistema, programomis bei galimybėmis, kurios labiausiai atitinka jų poreikius“.

„Microsoft“: auga susidomėjimas mobiliųjų telefonų programų parduotuvėmis

Daug įvairių kūrėjų - produktyvumo priemonių gamintojai, informacijos tiekėjai, žaidimų mobiliesiems telefonams kūrėjai bei socialinių tinklų svetainės - jau pasirašė sutartį dėl programų siūlymo „Windows Marketplace for Mobile“. Šiuo metu „Windows“ telefonams yra sukurta daugiau nei 20 000 programų, kurios gali būti išdėstytos ir pasiekiamos per platinimo partnerius (distributorius). Kompanija „Microsoft“, kaip ir „iPhone App Store“, nori, kad „Microsoft Marketplace for Mobile“ tiektų šias programas per centrinę talpyklą.

„Marketplace“ dar šiais metais bus apmokestintas ir klientai patys galės pasirinkti apmokėjimo už perkamas programas būdą: apmokėti kreditine kortele ar sumokėti kartu su mobiliojo telefono sąskaita. Vartotojai taip pat galės per 24 valandas grąžinti įsigytą programą ir atgauti savo pinigus. Programų kūrėjai galės nemokamai siųsti atnaujinimus.

„Microsoft“ kartu su „Design Museum London“ ir „Fashion Designers of America“ įsteigė naują bendriją, kuri teikia nemokamas dizainerių sukurtas temas „Windows“ mobiliesiems įrenginiams, taip pat spalvų paletes bei ekrano fonus. Programa „Theme Generator“ leidžia vartotojams patiems susikurti piešinukus.

Balandžio 2 d. kompanija „Microsoft“ išleis nemokamą „Windows Live“ versiją mobiliesiems telefonams ir „Windows Mobile 6.x“ vartotojai galės naudotis programų „Hotmail“, „Messenger“, „Contacts“, „Spaces“ ir „Search“ versijomis, skirtomis mobiliesiems telefonams bei suteiks galimybę įkelti didesnes nuotraukas. Svetainę galima rasti adresu wl.windowsmobile.com.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!