Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/15257/400-milijardu-juaniu-kinijos-3g-tinklui-pletoti/spausdinti/

400 milijardų juanių Kinijos 3G tinklui plėtoti

Publikuota: 2009-01-27 10:32
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Rokas Kirlys
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

Kinija yra bene sparčiausiai šiuo metu besivystanti šalis, todėl norėdama prisivyti aukščiausią išsivystymo lygį turinčias valstybes kaip Jungtinės Amerikos Valstijos, Japonija ir Vakarų Europos valstybės Kinija privalo tobulėti visose srityse. Viena iš tokių sričių, kuri ryškiai prisideda prie šalies pažangos lygio kilimo, yra mobiliojo interneto ryšys bei jo technologijos. Taigi trys Kinijos mobiliojo ryšio operatoriai – „China Mobile“, „China Unicom“ ir „China Telecom“, planuoja investuoti 400 milijardų Kinijos juanių (apie 157 milijardus litų) ir per ateinančius trejus metus išplėtoti 3G tinklą visoje Kinijoje.

400 milijardų juanių Kinijos 3G tinklui plėtoti

Vienos iš šio plano organizatorės „China Mobile“ kompanijos, pirmajam projekto etapui įgyvendinti šiais metais skiriama suma bus 58.8 milijardai juanių. Už šią sumą iki šių metų pabaigos Kinijoje turėtų būti įrengta apie 60 000 TD-SCDMA ryšio stotelių. Po šio etapo 3G ryšiu bus aprūpinta daugiau nei 70% Kinijos miestų. Kitos dvi projekte dalyvaujančios kompanijos „China Unicom“ ir „China Telecom“ 2009 metais kiekviena išleis apie 30 milijardų juanių, kad išvystytų savo WCDMA ir CDMA 2000 technologijomis paremtus tinklus.

Kinijoje išplėtojus WCDMA ir CDMA 2000 technologijas, kurios šiuo metu gana plačiai naudojamos visame pasaulyje, tikimasi, jog dėl bendradarbiavimo su gigantiška „China Mobile“ mobiliojo ryšio kompanija, „China Unicom“ ir „China Telecom“ greičiau plėsis nei „China Mobile“, tačiau per ateinančius 2-3 metus „China Mobile“ ryšys išliks geriausias. Sparti kompanijų plėtra Kinijoje leis sparčiau diegti naujausias ryšio technologijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!