Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/1487/hp-pristate-naujienas-mobiliam-biurui/spausdinti/

HP pristatė naujienas mobiliam biurui

Publikuota: 2005-06-28 12:57
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Hewlett-Packard

Pasaulinė IT sprendimų kompanija „Hewlett-Packard“ (HP) plečia saugių ir galingų įrenginių, skirtų kokybiškam darbui už biuro sienų, pasiūlą. Kompanija rinkai pristatė pirmąjį savo nešiojamąjį kompiuterį „nx6125“ su biometrine apsauga, keturių GSM dažnių fotografuojantį delninį kompiuterį „iPAQ hw6500 Mobile Messenger“, galingiausią rinkoje planšetinį kompiuterį „Compaq tc4200“ ir itin lengvą skaitmeninį vaizdo projektorių „mp2220“. Lietuvą visos šios naujienos pasieks liepos – rugpjūčio mėnesiais.

Nešiojamame verslui skirtame kompiuteryje „nx6125“ pirmą kartą pritaikyta AMD „Turion 64 Mobile“ procesoriaus technologija. Ji leis lengvo ir plono įtaiso vartotojui naudotis net 64 bitų procesoriaus galingumu. Duomenų saugumą garantuos integruotas biometrinis pirštų atspaudų sensorius ir kietojo disko informaciją nuo neautorizuotų vartotojų sauganti „Drivelock“ technologija. Aukštos kokybės „nx6125“ grafiką užtikrins naujasis „RADEON XPRESS 200M“ sprendimas.

„HP ir AMD bendradarbiavimas leido pasiūlyti vartotojams pažangiausią sprendimą. „nx6125“ pritaikytos pačios moderniausios apsaugos ir bevielės technologijos“, – sakė Mantas Gabrijolavičius, HP Kompiuterinių produktų grupės (PSG) vadovas Baltijos šalims. Jo teigimu, nepaisant visų jame įdiegtų modernių technologinių sprendimų, naujasis kompiuteris, pasižymi išskirtine HP produktų savybe – juo paprasta naudotis.

Itin mobiliems žmonėms, norintiems būti nuolat pasiekiamiems, visur ir visada naudotis savo elektroniniu paštu bei kitomis duomenų siuntimo paslaugomis, HP pristatė delninį kompiuterį „iPAQ hw6500 Mobile Messenger“. Jame integruotos keturių dažnių GSM, GPRS, EDGE ir „Bluetooth“ bevielės technologijos bei GPS priėmėjas. Delninukas pasižymės itin sparčiu – 100-130 kilobitų per sekundę – balso ir duomenų perdavimu. „iPAQ hw6500 Mobile Messenger“ suteiks galimybę komunikuoti balsu, elektroniniu paštu, trumposiomis ir MMS žinutėmis, naudotis interneto pokalbių svetainėmis. Naujajame įrenginyje integruota „Microsoft Windows Mobile 2003 SE Phone Edition“ operacinė sistema. Jis puikiai tiks ne tik darbui, bet ir pramogoms, o pageidaujantieji galės įsigyti delninuką ir su integruotu HP „Photosmart“ fotoaparatu.

Naujasis „HP Compaq tc4200“ yra sparčiausias rinkoje planšetinis kompiuteris, išsikirsiantis ir patobulinta tradicinio rašymo ranka galimybe. Naudojantis juo nebus būtina rašyti itin taisyklingai – patobulinta rašto atpažinimo programa iššifruos net ir neaiškiai ar skubant užrašytus simbolius. Įprasto rašymo ranka įspūdį itin sustiprina naujoviškas pieštukas, turintis ir trynimo funkciją.

„HP Compaq tc4200“ 12,1 colio ekranas turės šviesos sensorių, automatiškai pritaikantį apšvietimą prie aplinkos. Nuo pažeidimų jį saugos speciali danga, o apsauginis sluoksnis pašalins atspindžius ir užtikrins platų ir patogų žiūrėjimo kampą.

Mobiliam biurui HP pasiūlė ir naują skaitmeninį vaizdo projektorių. Itin lengvas (sveriantis vos virš 1 kg) HP „mp 2220“ yra paprastai naudojamas, greitai įjungiamas ir išjungiamas. Nesudėtingai sujungiamas su kitais įrenginiais, „mp 2220“ garantuos geriausią vaizdo kokybę savo klasėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!