Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/14469/witsa-internetas-privaciajame-sektoriuje/spausdinti/

WITSA: internetas privačiajame sektoriuje

Publikuota: 2008-12-06 09:39
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: el. paštas Asociacija „Infobalt“

Pasaulio informacinių technologijų ir paslaugų asociacija (WITSA) mano, kad internetas turi ir toliau klestėti atviroje ir konkurencingoje rinkoje, neribojamas bereikalingo reguliavimo. WITSA palaiko privataus sektoriaus iniciatyvas, kad būtų kuriami ir tiekiami rinkos sprendimai, skirti įveikti internetui ir jo vartotojams iškilusius iššūkius. Sprendimas dėl šio pranešimo Interneto valdymo forumui (IGF) buvo priimtas pasauliniame WITSA viešosios politikos susitikime, vykusiame Haiderabade, Indijoje, 2008 m. gruodžio mėn. 2 d.

Internetas yra viena iš pagrindinių pasaulinės ekonomikos varomųjų jėgų ir ateityje jis vaidins dar svarbesnį vaidmenį prekybos ir komercijos sektoriuje. Kol kas internetas augo nereguliuojamoje aplinkoje ir pasireiškė jo sugebėjimas klestėti įvairiose rinkose konkurencingomis sąlygomis. Ši laisvė davė įspūdingų rezultatų ir visose pasaulio dalyse vartotojams pasiūlė naujovių, produktyvumą ir naujų galimybių.

Šiandien strategijos kūrėjai tiek valstybiniu, tiek pasauliniu lygiu svarsto įvairius reguliavimo metodus, kuriais naudojantis, būtų galima išspręsti su kompiuteriais susijusio saugumo, prieigos, šlamštlaiškių ir kenkėjiškos programinės įrangos valdymo, intelektinio turto apsaugos bei kitus klausimus.

Dan E Khoo, WITSA pirmininko nuomonė: „Vyriausybių metodai, padėsiantys centralizuotai reguliuoti internetą ir jo naudojimą, gali būti kuriami per išsamų pramonės - vyriausybės dialogą ir bendradarbiavimą, priimant sprendimus. Tai yra nereguliuojama komercijos valdoma aplinka, kuri garantavo pradinę interneto sėkmę ir toliau palaikys interneto augimą“.

Privataus sektoriaus kontrolė ir išplėstinis viešojo – privataus sektoriaus bendradarbiavimas galėtų būti raktas į būsimus patobulinimus ir interneto saugumą. Ypač šiuo metu tai galėtų būti tinkama tik ten, kur vyriausybės parama gali slopinti naujoves ir investicijas.

WITSA aktyviai dalyvavo visuose Jungtinių Tautų Interneto valdymo forumuose nuo inauguracinio susitikimo, vykusio Atėnuose, Graikijoje 2006 metais iki antrojo Rio de Žaneire, Brazilijoje 2007 m. ir dabar vykusio susitikimo Haiderabade, Indijoje 2008 m. gruodį. WITSA ir toliau dalyvauja Interneto valdymo forume ir mano, kad visi tarpininkai turėtų nustatyti prioritetus, kurie sutvirtina informacinės visuomenės pamatus, įskaitant internetą, ir sutelkti dėmesį ties jais. Sutelkiant dėmesį ties minėtais prioritetais, bus sukurta svarbi akivaizdaus progreso, vedančio ilgalaikio pasaulinio informacinės visuomenės patvarumo link, sistema.

Pasaulio informacinių technologijų ir paslaugų asociacija (WITSA) yra beveik 70 IT prekybos asociacijų iš viso pasaulio konsorciumas. WITSA nariai atstovauja daugiau kaip 90 procentų pasaulio IT pramonės, kurios vertė viršija 3 trilijonus dolerių ir joje dirba milijonai žmonių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!