Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/14468/beveik-30-proc-gyventoju-naudojasi-internetines-bankininkystes-paslaugomis-60-proc-namu-ukiu-turi-prieiga-prie-interneto/spausdinti/

Beveik 30 proc. gyventojų naudojasi internetinės bankininkystės paslaugomis. 60 proc. namų ūkių turi prieigą prie interneto

Publikuota: 2008-12-06 07:10
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: IVPK

2008 metų pirmąjį ketvirtį 60 proc. ES namų ūkių1 turėjo priėjimą prie interneto lyginant su 54 proc. tuo pačiu laikotarpiu 2007 metais; ir 48 proc. turėjo plačiajuostį interneto ryšį lyginant su 42 proc. 2007 metais.

Šie duomenys, kuriuos paskelbė Eurostatas, Europos Bendrijų Statistikos įstaiga, atspindi tik nedidelę dalį informacijos ir ryšių technologijų (IRT) naudojimo apklausos, atliktos 27 ES valstybėse narėse bei Norvegijoje, Islandijoje ir Kroatijoje. Apklausa buvo tiriama ne tik interneto naudojimas bei prisijungimai plačiajuosčiu ryšiu, bet ir tokie rodikliai kaip e. pirkimas, e. valdžia ir kitos paslaugos.

Namų ūkio interneto prieigos rodikliai skiriasi nuo 25 proc. Bulgarijoje iki 86 proc. Nyderlanduose. 2008 metais namų ūkiai su interneto prieiga sudarė tris ar daugiau ketvirtadalių Nyderlanduose (86 proc.), Švedijoje (84 proc.), Danijoje (82 proc.), Liuksemburge (80 proc.) ir Vokietijoje (75 proc.). Žemiausi rodikliai užfiksuoti Bulgarijoje (25 proc.), Rumunijoje (30 proc.) ir Graikijoje (31 proc.). Aukščiausi rodikliai dėl plačiajuosčio ryšio taip pat užregistruoti Nyderlanduose ir Danijoje (abiejose šalyse po 74 proc.) ir Švedijoje (71 proc.).

Vienas trečdalis asmenų ES naudojasi su kelionėmis susijusiomis interneto paslaugomis.

2008 metų antrame ketvirtyje 16-74 metų amžiaus piliečių buvo klausiama, kokią veiklą jie vykdė per pastaruosius tris mėnesius. ES (27) beveik trečdalis naudojosi internetu kelionių ir apgyvendinimo paslaugoms gauti. Apie 30 proc. naudojosi internetinės bankininkystės paslaugomis, bendravo su viešojo administravimo institucijomis ar ieškojo su sveikata susijusios informacijos. Beveik ketvirtadalis skaitė žinias ir užsakinėjo prekes ar paslaugas. Apie 15 proc. ieškojo darbo ar siuntė prašymus internetu. Didžiausia dalis piliečių, vykdžiusių šias veiklas internete, užfiksuota Nyderlanduose, Danijoje, Suomijoje, Švedijoje ir Liuksemburge.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!