Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/13338/mobilieji-telefonai-gales-patys-kovoti-su-vagimis/spausdinti/

Mobilieji telefonai galės patys kovoti su vagimis

Publikuota: 2008-10-01 16:36
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Pavogti mobilieji telefonai galės išsiųsti namo žinutę apie tai, kur jie yra ir leisti šeimininkui sekti pokalbius. Neseniai pietų Kalifornijoje vykusioje parodoje „Maverick“ mobilieji telefonai pelnė apdovanojimą už programinę įrangą, leidžiančią teisėtiems šeimininkams sekti savo pavogtus telefonus ir kankinti tuos, kurie juos pavogė, praneša AFP.

„Aš praradau du mobiliuosius telefonus, vieną Londono taksi, kitą didelėse indiškose vestuvėse. Tai sukėlė man daug sielvarto ir streso, – sakė „Maverick“ įkūrėjas Sujitas Jainas, pristatydamas „Secure Mobile“. – Tai įkvėpė mus sukurti produktą, kuris ne tik apsaugotų mobilųjį telefoną pametimo ar vagystės atveju, bet ir padėtų išsaugoti jame esančius duomenis.“

„Maverick Secure Mobile“ programa instaliuojama į patį mobilųjį telefoną, o ne keičiamas SIM korteles.

Programa telefonuose veikia nematomu, slaptu režimu, užšifruodama kontaktinius numerius ir kitus duomenis, jei vagys įdeda į telefoną naują SIM kortelę.

Indijoje įsikūrusios firmos programinė įranga taip pat išsiunčia naujosios SIM kortelės numerį, visą kontaktų sąrašą ir duomenis apie telefono buvimo vietą į tikrojo savininko nurodytą mobilųjį telefoną.

Programa taip pat nusiunčia savininkui visus telefono numerius, kuriais skambino vagis, ir visų siunčiamų žinučių kopijas.

Pavogtų telefonų savininkai galės priversti telefonus garsiai pypsėti iki kol išsikraus akumuliatorius. Pakeitus akumuliatorių, telefonas vėl imtų skleisti erzinantį garsą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!