Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/1326/paskelbta-viesoji-konsultacija-del-tarptautinio-tarptinklinio-rysio-rinkos/spausdinti/

Paskelbta viešoji konsultacija dėl tarptautinio tarptinklinio ryšio rinkos

Publikuota: 2005-06-05 10:03
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: el. paštas LR ryšių reguliavimo tarnyba

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) dalyvauja bendrame Europos elektroninių ryšių tinklų ir paslaugų reguliuotojų grupės (ERG) bandomajame projekte.

Šio projekto tikslas - ištirti situaciją nacionalinėse didmeninėse tarptautinio tarptinklinio ryšio (angl. roaming) paslaugų viešuosiuose judriojo telefono ryšio tinkluose rinkose, numatytose 2003 m. vasario 11 d. Komisijos rekomendacijoje dėl atitinkamų produktų ir paslaugų rinkų elektroninių ryšių srityje.

Projektas, inicijuotas nacionalinių ryšių reguliavimo tarnybų, yra vykdomas artimai bendradarbiaujant su Europos Komisija. Bendrą tyrimą atliko 10 šalių darbo grupė, į kuria įėjo ir Lietuva. Tyrimo metu didžiausias dėmesys buvo skirtas rinkos apibrėžimo kriterijams bei didelę įtaką turinčių ūkio subjektų nustatymo, esant individualiam dominavimui ir jungtiniam dominavimui, aspektams.

Parengta bendra pozicija yra paskelbta viešai konsultacijai ERG tinklalapyje, pastabas ir pasiūlymus galima siųsti iki 2005 m. liepos 15 d. Viešoji konsultacija taip pat yra skelbiama ir RRT tinklapyje.

Daugiau informacijos apie tarptautinio tarptinklinio ryšio rinkos tyrimo bendrąjį projektą galite rasti RRT tinklapyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!