Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/13105/google-remiami-o3b-palydovai-zada-greitaeigi-interneta/spausdinti/

„Google“ remiami „O3b“ palydovai žada greitaeigį internetą

Publikuota: 2008-09-12 15:04
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

„Google“ finansuoja dirbtinius žemės palydovus, kurie teiks greitaeigį ir pigų internetą šalia ekvatoriaus esančioms besivystančioms šalims.

Antradienį „O3b Networks“ teigė, kad palydovai internetą turėtų pradėti tiekti dar 2010 metų pabaigoje.

Šis sumanymas – Greg Wyler, žmogaus, kuris padėjo įdiegti 3G ir optinius tinklus Afrikoje. Jis suprato, kad besivystančioms šalims Azijoje, Afrikoje, Pietų Amerikoje ir Artimuosiuose Rytuose reikalingas greitaeigis internetas, ir taip pat suprato, kaip sunku jį tiekti.

„Tik kai kylančios rinkos turės pigų ir greitą prieigą prie likusios pasaulio dalies mes galėsime stebėti vietoje generuojamą turinį, paplitusį e-mokymąsi, telemediciną ir daug daugiau,“ – teigia Wyler – „O3b tinklas suteiks besivystančioms rinkoms tiesioginę multigigabitinę interneto prieigą nepriklausomai nuo to, ar rinka Afrikoje, ar ramiojo vandenyno salose“

„O3b“, reiškiantis „The other 3 billion“ („likę 3 milijardai“), įsikūręs Džersyje, Kanalo salose, o techninio vystymo padalinys – Englewood'e, Kolorado valstijoje.

Pradinį palydovų vystymą atlieka Prancūzijos gynybos kompanija „Thales SA“. „O3b“ verslo planas kviečia vietinius IPT ir telekomunikacijų kompanijas naudotis palydovais, skirtais jų regionui. Anot kompanijos, daugiau negu 2000 transponderių ekvivalentų galės teikti net 10 Gbps atsisiuntimo spartos interneto ryšį. Sistema sukurta taip, kad reikalui esant būtų galima padidinti palydovų skaičių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!