Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/12572/trumposios-zinutes-populiares/spausdinti/

Trumposios žinutės populiarės

Publikuota: 2008-08-04 11:49
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Antanas Dapkus
Aut. teisės: ©Mobili linija, UAB
Inf. šaltinis: Mobili linija, UAB

Mobiliuosius telefonus naudoja daugiau negu pusė planėtos gyventojų ir nieko nuostabaus, jog pranešimų siuntimas sparčiai populiarėja. Pasak tyrimų agentūros „ABIresearch“, artimiausioje ateityje tendencijos nesikeis.

Jau įsitvirtinusios ir naujos kompanijos siūlo naujas programas, kurios mažina barjerą tarp tradicinių trumpųjų žinučių ir interneto pranešimų. Nauja patobulinta techninė, programinė įranga leidžia išnaudoti daug daugiau paslaugų. Kompanijos atliktas tyrimas parodė, jog mobiliųjų pranešimų tarpe vis dar tvirtai įsitvirtinusios trumposios žinutės ir vargu, ar jas aplenks daugiaformačiai ir interneto pranešimai.

„ABIresearch“ teigia, jog 2013 metais mobiliųjų pranešimų paslaugų tiekėjų pajamos sudarys 212 milijardų JAV dolerių. Tačiau, nepaisant augančio žmonių susidomėjimo internetinėmis žinutėmis ir elektroniniais laiškais, didžiąją dalį šių įplaukų sudarys uždarbis iš tradicinių trumpųjų žinučių. Ši susisiekimo priemonė uždirbs 177 milijardų dolerių ir tai sudaro 83 procentus minėtų pajamų.

Taip pat „ABIresearch“ atkreipė dėmesį, jog pranešimų siuntimas skiriasi priklausomai nuo regionų: europiečiai ir Šiaurės Amerikos gyventojai siunčia daugiausiai žinučių iš kompiuterio į mobiliuosius telefonus, pasinaudodami interneto pranešimais. Azijos ir Ramiojo Vandenyno regionų gyventojai aktyviausiai užsisakinėja „SMS“ paslaugas, tuo tarpu Lotynų Amerikoje trumposios žinutės labai populiarus, nors žmonės linkę mokėti už kiekvieną žinutę atskirai.

Tokie regioniniai skirtumai verčia pranešimų paslaugos tiekėjus keisti siūlomų paslaugų planus. Tai naudinga mažesniosioms kompanijoms, kurios gali kurti naujas bendravimo programas, kurios vienytų žmonių įpročius.

Šiuo metu yra keletas labai populiarių mobiliųjų programų, skirtų bendrauti internetu. Pavyzdžiui, programa „Fring“ suteikia galimybę ne tik kalbėtis internetu, bet ir gyvai bendrauti su draugais, besinaudojančiais „Skype“, „MSN Messenger“, „ICQ“, „Google Talk“, „Yahoo Messenger“, „AIM“ ir „Twitter“. Panašias galimybes siūlo ir „Nimbuzz“, apie kurią rašėme anksčiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!