Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/12351/ibm-naudos-dirbtini-intelekta-mobiliuju-telefonu-programinei-irangai-kurti/spausdinti/

IBM naudos dirbtinį intelektą mobiliųjų telefonų programinei įrangai kurti

Publikuota: 2008-07-09 11:43
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

IBM mokslininkai kartu su Edinburgo universitetu sukūrė ir pristatė programinės įrangos, kuri padės lanksčiau taikyti programinės įrangos sprendimus mobiliajai kompiuterijai, prototipą.

Jau įpusėtą trejų metų projektą „Milepost“ (MachIne Learning for Embedded PrOgramS opTimization) IBM vykdo kartu su europiniais partneriais „ARC International“, „CAPS Enterprise“ ir „INRIA“. Tikimasi, kad projekto įgyvendinimas žymiai padidins mobiliųjų technologijų pajėgumus ir sutrumpins jų sukūrimo laiką. Pirmoji „Milepost“ programinės įrangos versija bus nemokamai išplatinta jau 2009 metų birželį.

Ekspertų teigimu, šiandieniniai mobilieji įrenginiai yra pakankamai pažangūs ir galėtų atlikti sudėtingesnes operacijas, negu jiems leidžia tradicinė mobiliųjų telefonų programinė ir darbo aplinka. „Milepost“ dirbtinis intelektas ir sistemos gebėjimas mokytis leidžia įvertinti, kokius programinės įrangos pakeitimus reikia atlikti, norint prisitaikyti prie naujų įrenginių. Tai leis automatizuoti ir žymiai paspartinti mobiliųjų technologijų kūrimą.

„Šiuolaikiniam žmogui tenka dirbti su informacija įvairiose situacijose, todėl natūralu, kad mobiliesiems telefonams ir kitiems mobiliems įrenginiams ateityje teks universalus vaidmuo“, - sako „IBM Lietuva“ vadovas Rimantas Vaitkus. Jo teigimu, norint pradėti naują erą telekomunikacijų srityje, būtini yra ir naujos kartos programiniai sprendimai.

Gegužę atliktas IBM tyrimas parodė, kad 80 proc. vartotojų tikisi žymiai daugiau funkcijų ir naujų galimybių iš mobiliųjų įrenginių. Tai ir paskatino projekto partnerius kurti universalias technologijas, gebančias prisitaikyti prie vartotojo poreikių.

Šiuo metu kiekviena nauja jau naudojamų sistemų versija yra kuriama vis ilgiau, o tipinė programinė įranga nebeatitinka plačios mobiliosios rinkos reikalavimų. Ši problema tampa vis aktualesnė, projektuojant mobilųjį telefoną ir personalinį kompiuterį sujungiančius įrenginius: būtina, kad programinė įranga, esanti kompiuteryje, veiktų ir intelektualiame mobiliajame telefone.

„Milepost“ kūrėjai teigia, kad ateities mobilieji įrenginiai, gebantys atitikti kiekvieno vartotojo poreikius, realiai veiks tik naudojant savaime prisitaikančią programinę įrangą. Supaprastinus jos kūrimą, atsivers naujos galimybės kompiuterinės įrangos, mobiliųjų telefonų ir kitų įrenginių projektuotojams. Tikimasi, kad mobilieji įrenginiai savo galimybėmis ateityje prilygs asmeniniams kompiuteriams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!