Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/12295/90-proc-baltarusiu-gali-likti-be-mobiliuju-telefonu/spausdinti/

90 proc. baltarusių gali likti be mobiliųjų telefonų

Publikuota: 2008-07-04 11:01
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Nuo liepos 1 d. Baltarusijos Generalinės prokuratūros reikalavimu šalyje veikiantys mobiliojo ryšio operatoriai turėtų įtraukti į paslaugų teikimo sutartis sąlygą, kad vogtus ir vadinamuosius „pilkuosius“ telefonus naudojantys klientai bus atjungti nuo tinklo.

Pasak Baltarusijos žiniasklaidos, taip bandoma kovoti su masiniu identifikacinių mobiliųjų telefonų numerių (IMEI) keitimu. Baltarusijos Generalinės prokuratūros teigimu, vien tik vieno šalyje veikiančio mobiliojo ryšio operatoriaus tinkle vieną ir tą patį IMEI numerį naudoja daugiau nei 95 tūkst. telefonų. Dar apie 270 tūkst. šiame tinkle užregistruotų telefonų IMEI numeriai buvo pakeisti.

Permainos laukia ir vadinamųjų „pilkųjų“ telefonų, kurie buvo įvežti į Baltarusiją nesumokėjus muito mokesčio, savininkų. Prokurorų teigimu, didelė į rinką patekusių telefonų dalis buvo įvežta nelegaliai. Baltarusijos valstybinio Muitų komiteto duomenimis, „pilkieji“ telefonai sudaro apie 90 proc. šalyje parduodamų mobiliųjų telefonų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!