Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/12195/nokia-jau-ruosiasi-kovai-su-google-android/spausdinti/

„Nokia“ jau ruošiasi kovai su „Google Android“?

Publikuota: 2008-06-27 14:47
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Technews.lt

Pasirodo, kad „Nokia“ nesėdi rankas sudėjusi. Bendrovė pranešė, kad žada pirkti kontrolinį „Symbian“ akcijų paketą, tiksliau - 52 procentus, ir už tai sumokės beveik 265 milijonus eurų. Išmaniuosiuose „Nokia“ bendrovės telefonuose naudojama „Symbian OS“, tad logiška, kad kompanija ją nusipirko, tačiau tam yra ir kitų priežasčių.

Vyksta kova su dvejais naujais telefonais – tai „iPhone“, kuris turi savą operacinę sistemą, bei „Google Android“ platforma pagrįstais mobiliaisiais telefonais. Tiesa, nereikia manyti, kad „Symbian“ toliau bus išskirtinai „Nokia“ mobiliesiems. Šią OS ir toliau kartu tobulins „Sony Ericsson“, „Motorola“. Bendradarbiaus su šia sąjunga ir „Vodafone“, LG, „Samsung“. Taigi, atrodo, kad užvirs kova. „Nokia“ nupirkusi „Symbian“ bei susitarusi su partneriais stos į kovą su naujokais – „iPhone“ ir „Google“. Kuo tai pasibaigs? Pamatysime artimiausioje ateityje, tačiau „Nokia“ pozicijos labai tvirtos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!