Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/12184/atviras-kodas-ir-telefonuose/spausdinti/

Atviras kodas ir telefonuose

Publikuota: 2008-06-26 14:07
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Populiariausia pasaulyje mobiliųjų telefonų operacinė sistema „Symbian“ greitu metu atsivers plačiajai programuotojų bendrijai. Trečiadienį kompanijos įskaitant „Nokia“, „Motorolla“, „NTT“, „DoCoMo“, „LG Electronics“, „Vodafone“ pranešė jog dirbs kartu tam jog „Symbian OS“ taptų atviru kodu.

„Symbian OS“ yra populiariausia pasaulyje mobiliųjų telefonų operacinė sistema. Ja naudojasi per 60 proc. visų pasaulio telefonų turėtojų. Tapdama atviru kodu, „Symbian OS“ stos į lygiavertę kovą su šiuo metu dar vis kuriamomis „Google Android“, „LiMo“ bei kitomis „Linux“ pagrindą turinčiomis mobiliųjų telefonų platformomis.

„Symbian OS“ kūrėjai tikisi, jog atvirojo kodo bendruomenė prisidės prie programų operacinei sistemai kūrimo, bei padidins ir taip populiarios sistemos vartojimą.

„Symbian OS“ kilo iš „Psion Epoc“ operacinių sistemų šeimos ir veikia išimtinai su ARM (Acrron RISC Machine) architektūros procesoriais. „ARM“ yra 32 bitų procesoriai dėl savo energijos taupymo savybių šiuo metu dominuojantys mobiliųjų įrenginių rinkoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!