Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/12180/chrysler-automobiliuose-belaidis-internetas/spausdinti/

„Chrysler" automobiliuose - belaidis internetas

Publikuota: 2008-06-27 13:36
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

JAV automobilių gamintoja „Chrysler“ ketina į savo automobilius diegti belaidį internetą. Tokiame automobilyje bus galima pasitikrinti el. paštą, įkelti nuotraukų į internetą ir, galbūt, prisidėti prie didesnio saugumo kelyje. Pristačiusi automobilius su internetu, „Chrysler“ planuoja didinti savo pardavimus JAV rinkoje, rašo „Wired“.

Sistemą, pavadintą „UConnect Web“, bendrovė ketina pristatyti kitų metų pradžioje ir taip aplenkti BMW bei daugybę kitų automobilių gamintojų. „Chrysler“ tikisi, kad internetas automobilyje sulauks tokios pačios sėkmės kaip ir praėjusias metais į „Ford“ automobilius pradėta diegti sistema „Sync“, integruojanti muzikos grotuvą ir mobilųjį telefoną.

„Chrysler“ sistema „UConnect Web“ naudos mobiliojo ryšio ir „Wi-Fi“ technologijas, kurios užtikrins nuolatinį interneto ryšį. Taip automobilio keleiviai galės bet kuriuo metu pasitikrinti el. paštą, parsisiųsti muzikos, žaisti interneto žaidimus ar įkelti nuotraukų į asmeninę interneto galeriją. Anot „Chryselr“, naujoji sistema bus suderinama su bet kokiu belaidžiu prietaisu ir įvairiomis žaidimų platformomis.

Kaip pažymėjo bendrovės viceprezidentas Frankas Klegonas, „Chrysler“ siekia naujoves į rinką pateikti kuo greičiau. Tikimasi, kad ši naujovė didžiausio susidomėjimo sulauks tarp 20-30 metų amžiaus žmonių.

Tuo metu tyrimų bendrovės „Gartner“ IT analitikas Thilo Koslowskis ją vertino kritiškai. Pasak jo, automobilių gamintojai turėtų galvoti, kaip transporto priemones geriau suderinti su kitais mobiliaisiais įrenginiais, o daugeliui pirkėtų internetas jų transporto priemonėje yra mažai jų pasirinkimą lemiantis veiksnys.

Tiesa, kol kas neaišku, kaip naująją sistemą sutiks eismą prižiūrinčios tarnybos, kadangi ji greičiausiai sukels papildomų trukdžių vairuotojui. Kita vertus, tokia sistema galėtų ne tik atitraukti dėmesį, bet ir tapti automobilių „bendravimo“ būdu, kuris padidintų saugumą kelyje, padėtų sumažinti transporto spūstis ir suteiktų informacijos apie eismo situaciją. Pavyzdžiui, su tokia sistema automobiliai galėtų „stebėti“ aplinką ir lengviau išvengti susidūrimų, taip pat realiuoju laiku pateikti duomenis į nacionalinę transporto informacinę sistemą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!