Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/11981/intel-siulo-apjungti-wimax-su-lte/spausdinti/

„Intel“ siūlo apjungti „WiMax“ su LTE

Publikuota: 2008-06-10 13:20
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Balsas.lt

„Intel“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Seanas Maloney‘us pareiškė, kad vartotojams būtų naudingiau, jei ketvirtosios kartos (4G) mobiliojo ryšio paslaugos būtų unifikuotos, skelbia „Information Week“.

Pasak leidinio, manoma, kad stipriausia kova naujos kartos plačiajuosčio bevielio ryšio paslaugų rinkoje vyks tarp bevielių „WiMax“ ir LTE („Long Term Evolution“) technologijų.

„Mūsų manymu jos abi turėtų būti harmonizuotos“, - sakė S. Maloney‘us žurnalistams Taivane vykusioje „Computex“ parodoje. Pasak jo, didžiausią rūpestį kelia vartotojų pasimetimas dėl dviejų konkuruojančių bevielio ryšio technologijų.

Abi jos spartesnės, nei dabartiniai bevielio interneto tinklai, tačiau manoma, kad LTE spartos požiūriu bus pranašesnė už „WiMax“.

Skirtingai nei tarpusavyje konkuruojantys GSM ir CDMA mobiliojo ryšio standartai, abi minėtos 4G technologijos remiasi OFDM signalų perdavimo būdu, tad yra reali galimybė apjungti „WiMax“ su LTE. Bendrovės „Motorola“ teigimu 85 proc. darbų „WiMax“ įrangai kurti ir diegti gali būti panaudota kuriant LTE įrangą.

Pasak „Information Week“, aktyviai į „WiMax“ technologiją investuojanti „Intel“ šiemet pristatys „WiMax“ ryšiui skirtus lustus, kurie techniniu požiūriu gali būti naudojami ir su LTE, nors Seanas Maloney‘us neigia, kad bendrovė siekianti tokio suderinamumo.

„WiMax“ tinklai ir techninė įranga turėtų būti pateikti rinkai iki šių metų pabaigos, kai kurie iš jų jau veikia. Tuo tarpu LTE technologijos komercinis debiutas planuojamas ne anksčiau, nei 2010 metais. Vis dėlto dauguma bevielio ryšio operatorių ketina naudoti ją savo 4G ryšio paslaugoms teikti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!