Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/11850/hd-telefonai-2009-metais/spausdinti/

HD telefonai - 2009 metais

Publikuota: 2008-06-01 08:04
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Petras Petrovas
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

HD vaizdas tampa ne tik televizorių ir vaizdo kamerų standartu, bet greitai pasieks ir mobiliuosius telefonus. Bent jau tokią išvadą galima padaryti žinant komplektuojančių dalių gamintojų susidomėjimą.

Didžiausi puslaidininkių tiekėjai „Broadcom“, NVIDIA, „Texas Instruments“ jau paskelbė, kad jų procesoriai galės apdoroti HDTV. Jie sugeba užkoduoti ir iškoduoti 1280 x 720 skiriamosios gebos 30 kadrų per sekundę vaizdą.

HD telefonai - 2009 metais

Japonų kompanija „Renesas Technology“ pažengė dar toliau ir šiuo metu kuria procesorius, kurie galės dirbti su „FullHD“ signalu. Pasak „Broadcom“, panašios komplektacijos mobilieji telefonai parduotuvėse atsiras jau kitais metais. Tiesa, kol kas neaišku, kokiu būdu gamintojams pavyksta susitvarkyti su maitinimo problemomis, juk HDTV signalo priėmimui reikia daug elektros energijos. Greičiausiai čia yra taikomi specialūs aparatūriniai sprendimai.

HDTV telefonus bus galima prijungti prie televizorių – dėl šios priežasties kai kurie gamintojai savo aparatuose aktyviai diegia HDMI.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!