Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/10669/cebit-2008-pirmasis-skandalas-policija-konfiskavo-kiniska-iphone/spausdinti/

„CeBIT 2008“: pirmasis skandalas – policija konfiskavo „kinišką“ „iPhone“

Publikuota: 2008-03-07 07:25
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Hanoveryje vykstančioje parodoje „CeBIT 2008“ kilo pirmasis skandalas: į Kinijos bendrovės „Meizu“ stendą atvykę policininkai konfiskavo čia demonstruotą „kinišku“ vadinamą mobilųjį telefoną „Mini One“ ir su juo susijusią reklaminę medžiagą.

„iPhone“ klono „Mini One“, anksčiau vadinto „Meizu M8“, nuotraukos internete pasirodė maždaug po mėnesio, kai „Apple“ oficialiai pristatė savo garsųjį telefoną. Kloną pagaminusi Kinijos bendrovė neigia nukopijavusi „iPhone“ ir įrodinėja, kad jos gaminys skiriasi nuo „Apple“. Esą jį valdo kita OS – „Windows CE 6.0“, priekinėje telefono dalyje yra trys, o ne vienas klavišas, be to, skiriasi abiejų telefonų dydis ir sąsajos dizainas.

„CeBIT 2008“: pirmasis skandalas – policija konfiskavo „kinišką“ „iPhone“

Dar prieš prasidedant „CeBIT 2008“ parodai pasirodė pranešimų, kad „Meizu“, atsižvelgdama į galimą „Apple“ reakciją dėl jos autorinių teisių pažeidimų, „kiniško“ „iPhone“ į Hanoverį neišdrįs atvežti. Tačiau nutiko priešingai.

Antrosios parodos dienos vidurdienį prie „Meizu“ stendo atėję lankytojai pamatydavo tik tuščias lentynas. „Engadget“ pranešė, kad Hanoverio policija uždarė jį apkaltinusi bendrovės atstovus piratavimu ir konfiskavo visus eksponatus bei reklaminius leidinukus. Tiesa, „Meizu“ atstovas naujienų agentūrai „Reuters“ vėliau tvirtino, kad policija eksponatus konfiskavo ne dėl „Mini One“, o dėl kito bendrovės gaminio – tariamai nelicencijuoto MP3 grotuvo.

Kad ir kaip Hanoveryje baigtųsi istorija su „kinišku „iPhone“, jo žygio į rinką iš visko sprendžiant nepavyks sustabdyti: „Meizu“ skelbia pradėsianti jį pardavinėti Kinijoje ir galbūt kai kuriose Europos šalyse šių metų rugpjūtį. Telefono kaina neskelbiama, bet, pasak bendrovės atstovų, ji bus mažesnė, nei „iPhone“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!