Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/10657/intel-griebiasi-wimax-siaudo/spausdinti/

„Intel“ griebiasi „WiMax“ šiaudo

Publikuota: 2008-03-06 10:49
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Vartotojams leidžiant vis mažiau pinigų kompiuteriui, mikroprocesorių gigantė „Intel“ nusprendė investuoti į „WiMax“ technologiją. Šis rizikingas žingsnis neturėtų pradžiuginti kompanijos akcininkų – „Intel“ pirmadienį paskelbė, kad „flash“ atminties kainų kritimas atsilieps šių metų pelnui. Ši naujiena buvo paskelbta pora dienų po to, kai „Dell“, vienas iš pagrindinių „Intel“ klientų, paskelbė liūdną kompiuterių pardavimų statistiką.

Lyg to būtų negana, „Intel“ akcijos antradienį krito dar 1% – šiais metais akcijos jau nukrito 16 procentų.

Panašu, kad šiandien vykstančio akcininkų susirinkimo tikslas – juos nuraminti. Tai gali būti sunku: kai kurie analitikai ir investuotojai mano, kad „Intel“, tikėdamasi, kad „WiMax“, nepasitvirtinęs „WiFi“ pakaitalas, taps ateities belaidžio ryšio standartu, gali smarkiai prašauti pro šalį.

Tikimasi, kad „Intel Capital“, finansinė „Intel“ atšaka, investuos apie 2 milijardus JAV dolerių į bendrą „Sprint“ ir „Clearwire“ „WiMax“ tinklo vystymą.

Jei tai įvyks, „WiMax“ įgaus naują kvėpavimą, tačiau tai dar nereiškia, kad ši technologija išgyvens – „Sprint“, pavyzdžiui, rimtai svarsto mesti „WiMax“, o „Clearwire“ pinigai garuoja tiesiog neįtikėtinu greičiu – visgi gali būti ir taip, kaip spėjo „Omnitel“ – „ ‚WiMax‘ mirė dar negimusi“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!