Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/10404/bites-plius-narsykle-naujos-kokybes-internetas-telefone/spausdinti/

„BITĖS plius“ naršyklė – naujos kokybės internetas telefone

Publikuota: 2008-02-07 13:19
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Nuo šiol telekomunikacijų bendrovės „BITĖ Lietuva“ klientai savo mobiliaisiais telefonais galės naršyti po visą internetą – daugiau nei 11 milijardų tinklalapių. Be to, atsisiųsti šiuos puslapius bus galima net trigubai greičiau nei įprastai. Tokią galimybę suteikia naujoji mobiliojo interneto naršyklė „BITĖ plius“, sukurta bendradarbiaujant su viena didžiausių interneto naršymo sprendimų kūrėjų pasaulyje „Opera Software ASA“.

„Pristatome specialiai „Bitės“ klientams pritaikytą interneto naršyklę, kurią jie gali patys įsidiegti į savo mobilųjį telefoną. Naujovė leidžia telefonu naršyti po viso pasaulio interneto tinklalapius patogiai ir paprastai – taip pat kaip ir kompiuteriu“, – teigė „Bitės“ grupės „Bitės plius“ departamento vadovas Šarūnas Chomentauskas.

Pasak jo, įdiegti naršyklę galima į daugiau nei 780 telefono modelių. „Tai reiškia, kad naršyti po internetą bus galima praktiškai kiekvienu, kad ir prieš penkerius metus pagamintu telefonu. Taigi, visavertis internetas šiandien tampa prieinamas didžiajai daliai mūsų šalies gyventojų – net ir neturintiems kompiuterio bei stacionaraus interneto ryšio“, – sakė Š. Chomentauskas

Išbandyti šią „Bitės“ naujovę gali visi bendrovės klientai ir „Labas“ vartotojai. Atsisiųsti ir įsidiegti „BITĖS plius“ naršyklę į savo telefoną galima nemokamai, išsiuntus SMS komandą „narsykle“ numeriu 1595. Ją taip pat galima atsisiųsti iš mobiliojo interneto portalo „BITĖ plius“ (wap.biteplius.lt). Už naršymą internete su naująja naršykle taikomi įprasti tarifai – 0,7 Lt dienai arba 7 Lt mėnesiui.

Naujoji „BITĖS plius“ naršyklė naudoja patentuotą „Opera Software“ technologiją „Small screen rendering“ (SSR), kuri mažesniam telefono ekranui pritaiko bet kurį interneto puslapį. Pritaikant puslapį, išsaugoma visa svarbi informacija, o persiunčiamų duomenų kiekis sumažėja nuo dešimties iki trijų kartų priklausomai nuo puslapio turinio. Todėl puslapis atsidaro nuo dešimties iki trijų kartų greičiau, nei naudojantis įprasta interneto naršykle.

Dėl papildomų „BITĖS plius“ naršyklės funkcijų naudojimasis internetu telefone tampa žymiai paprastesnis. Naršyklė leidžia išsisaugoti mėgstamiausių tinklalapių adresus, paprastai peržiūrėti naršymo istoriją, naudotis net 7 populiariausiomis paieškos sistemomis („Google“, „Yahoo“, „Microsoft LIVE“, lietuviškąja „Delfi“ ar kitomis), skaityti ir užsiprenumeruoti RSS naujienas. Naršyklėje taip pat veikia ir visos iki šiol specialiai „Bitės“ klientams sukurtos „BITĖS plius“ paslaugos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!