Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/portalo/8960/elektronikai-siemet-skaiciavo-zvaigzdes/spausdinti/

Elektronikai šiemet skaičiavo žvaigždes

Publikuota: 2007-08-20 13:37
Tematika: Portalo naujienos
Autorius: el. paštas Tautvydas Levinskas

Savaitgalį (rugpjūčio mėn. 18-19 d.), atšventę Žolines, „Elektronika.lt“ portalo lankytojai, forumo nariai vėl rinkosi į kasmetinį susitikimą. Šiemet sugužėjome prie Molėtų astronomijos observatorijos (MAO) - ne tik smagiai praleidome laiką, bet ir astronomų paskaitą išklausėme, dangų stebėjome!

 Išsiaiškinome, kas mikliausiai surenka el. schemą - tai buvo Rytis Paškevičius

Susitikime dalyvavo per 30 žmonių iš įvairių Lietuvos kampelių. Džiugu buvo matyti naujus veidus, susitikti su „veteranais“, o kadangi renginyje dalyvavo nemažai ir „antrųjų pusių“, tai diskusijos buvo dar spalvingesnės.

Tradiciškai vyko projektų pristatymas - parodėlė. Tiesa, šiemet buvo ir gamyklinių eksponatų, taigi, darbų vertinimo nedarėme. Vėliau surengtame litavimo konkurse (ačiū Vygantui Jauniškiui už parengimą ir teisėjavimą) išsiaiškinome, kas mikliausiai surenka el. schemą - tai buvo Rytis Paškevičius (4 min. 20 sek.), kuriam įteikėme „Elektronika.lt“ proginius marškinėlius ir diplomą.

Teleskopo bokštas

Vakarop MAO astronomai pakvietė išklausyti paskaitą apie dangaus kūnus, teko pamatyti įspūdingus teleskopus ir įrangą, netgi vienu jų stebėti žvaigždes. Gidai buvo išties šaunūs - tad technikos mėgėjai sužinojo kur kas daugiau, nei eiliniai turistai. Ačiū Šarūnui Mikolaičui ir jo kolegoms už puikią ekskursiją ir praleistą laiką prie MAO.

Po susitikimo dar vis „plaukia“ nuotraukos ir vaizdo failai - juos apdoroję dedame adresu meet.elektronika.lt. Įspūdžiais galima dalintis „Elektronika.lt“ forume, o taip pat įsigyti proginių marškinėlių.

Ačiū dalyviams! Iki naujų susitikimų kitais metais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!