Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/portalo/8004/lietuvos-inzinieriu-sajungos-prezidento-ivertinimas/spausdinti/

Lietuvos inžinierių sąjungos prezidento įvertinimas

Publikuota: 2007-05-24 12:08
Tematika: Portalo naujienos
 

„Elektronika.lt“ portalas sulaukia įvairių laiškų: lankytojai prašo patarimų, dalinasi žiniomis, siūlo kaip tobulinti portalą, kritikuoja. Labiausia mus palaiko bei džiugina paskatinantys, nuoširdūs žodžiai. Norime pasidalinti Lietuvos inžinierių sąjungos prezidento gerb. dr. Donaldo Zanevičiaus atsiliepimu:

„Visas civilizuotas pasaulis iš principo keičia savo gyvenimo būdą, kadangi atsirado masiškai naudojami kompiuteriai ir mobilusis ryšys. Kompiuteriai ir mobilusis ryšys kuriami remiantis naujausiais elektronikos pasiekimais.

Tuo tarpu, mūsų žiniasklaida (įskaitant ir internetinę), kaip ir 19 amžiuje daugiausia toliau rašo ir rodo apie valdžią, partijas ir gyvenimo nuotykius, tartum Lietuvoje gyventų vien mažaraščiai. Mokslo tartum nėra ir išvis neaišku, kokia iš jo nauda. Nors jau mokyklose visa jaunoji karta mokoma matematikos, fizikos ir kitų tiksliųjų mokslų. Pirmasis valstybinis egzaminas – Matematika. Manoma, kad žiniasklaidai užtenka išmokti kelis žodžius – informacinės technologijos, žinių visuomenė ir dar kelis. Tipišku pavyzdžiu ta prasme, gali būti Lietuvos radijas ir televizija – minėdami radijo Lietuvoje sukūrimo 70-metį ir televizijos sukūrimo 50-metį „užmiršo“, kas sukūrė radijo ir televizinę techniką, kuri dabar sėkmingai naudojama informacijai skleisti...

Ta prasme, Jūs „prakirtote langą“ į 21 amžiaus pasaulio aktualiausių problemų lauką. Sveikinu ir linkiu toliau informuoti visuomenę ir pirmoje eilėje jaunąją kartą apie tai, kas lemia kiekvienos valstybės intelektualinio išsivystymo lygį, o tuo pačiu ir jos gerovę šiame globalinės konkurencinės ekonomikos „katile“.

Pagarba „Elektronikos.lt“ kūrėjams, organizatoriams ir rašantiems“.


- Lietuvos inžinierių sąjungos prezidentas dr.Donaldas Zanevičius -
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!