Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/9956/sekmingai-paleistas-sirius-4-palydovas/spausdinti/

Sėkmingai paleistas SIRIUS 4 palydovas

Publikuota: 2007-11-30 15:51
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: SES SIRIUS AB

SES SIRIUS, SES ASTRA kompanija pranešė apie sėkmingą naujojo palydovo SIRIUS 4 paleidimą į orbitą. SIRIUS 4 į kosmosą paleistas „ILS Proton“ raketa iš Baikonuro kosmodromo, lapkričio 18 d., 4 val. 39 min., vietiniu laiku - 23 val. 39 min. Centrinės Europos laiku. Galutinė palydovo padėtis orbitoje bus pasiekta per keletą ateinančių savaičių. Po kruopščių bandymų orbitoje, komercinį palydovo naudojimą planuojama pradėti 2008 m. sausio pradžioje. SES ASTRA - tai SES kompanija („Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange“: SESG).

SIRIUS 4 padėtis orbitoje bus 5° į rytus. Šioje padėtyje palydovas galės teikti TV ir radijo transliacijos bei plačiajuostės radijo signalų sistemos paslaugas Europoje bei persiųsti HDTV kanalus. SIRIUS teikiamomis paslaugomis galės pasinaudoti net 20 milijonų namų visoje Europoje.

„Mes labai didžiuojamės ir džiaugiamės sėkminga SIRIUS 4 misija“,- teigė Håkan Sjödin, SES SIRIUS generalinis direktorius. „SIRIUS 4 duos naudos mūsų klientams, išplės mūsų veikimo zoną ir teikiamas paslaugas Vakarų Europoje. Sėkminga SIRIUS 4 misija – tai svarbus žingsnis mūsų kompanijos istorijoje. Norėtume pabrėžti puikų bendradarbiavimą su mūsų partneriais, padėjusiais paleisti palydovą: „International Launch Servines“ ir „Lockheed Martin Commercial Space Systems“.“

„Ši misija buvo nepaprastai svarbi ILS ir mūsų klientui SES SIRIUS“,- teigė ILS prezidentas Frank McKenna. „ILS ir mūsų partneris „Khrunichev“ nuolat siekia geresnės veiklos ir ilgalaikių santykių su SES kompanijų grupe.“ Palydovo paleidimo vaizdus ir daugiau informacijos rasite www.ses-sirius.com interneto svetainėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!