Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/9879/lietuva-toliau-rems-mokslinius-projektus-vykdomus-pagal-tarptautines-sutartis/spausdinti/

Lietuva toliau rems mokslinius projektus, vykdomus pagal tarptautines sutartis

Publikuota: 2007-11-21 09:37
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos valstybinis mokslo ir studijų fondas

Lietuvos valstybinis mokslo ir studijų fondas baigė mokslo ir studijų institucijų, siekiančių 2008 m. gauti paramą projektams, vykdomiems pagal tarptautines sutartis, prašymų priėmimą. Konkurso būdu projektams bus paskirstyta ne mažiau nei 1,5 mln. Lt. Lėšų skirstymas prasidės kitų metų vasarį.

Fondo duomenimis, šiemet mokslo ir studijų institucijos pateikė 56 prašymus remti projektus, kurie bus įgyvendinami pagal tarptautines sutartis 2008 metais.

Lietuvos mokslininkai pateikė 6 prašymus dalyvauti NATO programų projektuose, 7 – VISBY, 3 – UNESCO. Taip pat pateikta 10 prašymų dalyvauti Lietuvos ir Prancūzijos dvišalio bendradarbiavimo mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros srityje integruotos veiklos programos „Žiliberas“ bei 30 – Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimo mokslinių tyrimų srityje 2007–2008 m. programos projektuose.

Daugiausia – 30 – bus vykdoma fizinių mokslų srities projektų, 17 – technologijos, 7 – biomedicinos, 2 – socialinių mokslų srities projektai. „Tarptautiniuose projektuose aktyviai dalyvauja ne tik didelę patirtį turintys Lietuvos mokslininkai, bet ir jaunieji mokslininkai bei doktorantai“, – sakė Lietuvos valstybinio mokslo ir studijų fondo direktorius Sigitas Renčys.

2007 metais buvo paremti 43 projektai, įgyvendinami pagal tarptautines sutartis. Jiems paskirstyta ir išmokėta 1,4 mln. Lt. Daugiausia lėšų – 702 tūkst. Lt – buvo skirta projektams, dalyvaujantiems Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimo mokslinių tyrimų srityje dvimetėje programoje.

Pasak Fondo vadovo, pirmą kartą šiais metais buvo paremti projektai pagal „Žilibero“ programą. Daugiau kaip 207 tūkst. Lt buvo skirta 7 šios programos projektams. 500 tūkst. Lt buvo paskirti NATO, UNESCO ir VISBY programų projektams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!