Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/7502/apie-atomine-energetika-ir-jos-perspektyvas-diskutuos-jaunieji-mokslininkai/spausdinti/

Apie atominę energetiką ir jos perspektyvas diskutuos jaunieji mokslininkai

Publikuota: 2007-03-29 11:39
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga

Kokie atominės energetikos techniniai, ekonominiai principai ir keliamos rizikos lygis, koks realus poveikis aplinkai ir kaip jį suvokia visuomenė? Balandžio 11 d. Kaune Lietuvos energetikos institute vyks teminių tarpdisciplininių konferencijų ciklo renginys vienu aktualiausių šiandienos energetikos klausimu – „Atominė energetika: dabartis ir perspektyvos“. Technologinius, aplinkosauginius bei socialinius atominės energetikos aspektus nagrinės jauni įvairių sričių specialistai ir mokslininkai.

Lietuvos energetikos institute vyksiančioje konferencijoje susirinkę jaunieji mokslininkai sieks pristatyti vykdomus tyrimus ir sukauptas žinias taip, kad pranešimai būtų suprantami ne tik siauros srities specialistams. Tikimasi, kad įdomias diskusijas sukels tokie klausimai kaip, ar ne per vėlai susigriebta dėl naujos atominės elektrinės, ar atominėje energetikoje yra daugiau ekonomikos ar politikos ir kt. Pranešimą skaityti pakviestas ir žaliųjų judėjimo atstovas.

Konferenciją organizuoja Lietuvos energetikos instituto jaunųjų mokslininkų sąjunga drauge su Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga (LJMS). Vienas iš strateginių LJMS tikslų - tarpdisciplininės ir tarpinstitucinės jaunųjų mokslininkų ir tyrėjų bendruomenės sukūrimas. Taigi šis renginys – ne tik bandymas kalbėti apie aktualius Lietuvai klausimus pasitelkiant jaunus specialistus, bet ir siekis paskatinti įvairių sričių mokslininkų bendravimą.

Preliminarią konferencijos programą galite rasti adresu http://ljms.lt/node/view/219.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!