Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/73948/tarptautinis-biohakatonas-laukia-inovatoriu-ideju/spausdinti/

Tarptautinis biohakatonas laukia inovatorių idėjų

Publikuota: 2020-07-29 19:44
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šių metų rugsėjo 18-20 dienomis sintetinės biologijos ir informacinių technologijų entuziastai bei profesionalai jau trečiąjį kartą rungsis tarptautinėse gyvybės mokslų programavimo varžybose.

Tarptautinis biohakatonas laukia inovatorių idėjų

Pirmasis Baltijos šalyse biohakatonas, orientuotas į mokslinėse laboratorijose kylančių problemų sprendimą, Vilniuje surengtas 2018 metais. Jį organizavo Vilnius-Lithuania 2018 iGEM komanda. Tęsiant tradiciją, šių metų renginys „BioHakatonas|Gyvybės kodas 2020“ vyks Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre – viename moderniausių ir inovatyviausių gyvybės mokslų centrų regione, kuriame bus sudarytos sąlygos dalyviams ne tik programuoti, bet ir praktiškai išbandyti idėjas ar kurti eksperimentinius prototipus.

Trečiąjį biohakatoną organizuoja Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA). Jis bus orientuotas į visuomenei bei mokslui aktualių problemų, su kuriomis šiomis dienomis susiduria valstybinis ir privatus sektoriai, sprendimų paieškas.

„Gyvybės mokslų industrijos augimas – viena iš prioritetinių inovacijų sričių, kuri skatinama mūsų šalyje. Tikimės, kad biohakatono metu išvysime naujų talentų, o sukurti inovatyvūs produktai ir sprendimai stebins pasaulį “, – sako MITA l.e.p. direktorius Gintas Kimtys.

Naujausių biomokslų srities pasiekimų ir informacinių technologijų (IT) sinergija pagrįstas tarptautinis renginys apims pagrindines gyvybės mokslų industrijos temas: personalizuota medicina, dirbtinio intelekto pritaikymo ir panaudojimo galimybės šiuolaikinėje medicinoje, visuomenės senėjimas, ligų diagnostika ir kitos temos, kuriose sukurtos informacinių technologijų programėlės, programinė įranga ar kt. prisidėtų prie visuomenės gyvenimo kokybės gerinimo bei mokslo pažangos. Atsižvelgdami į susidariusią nepaprastąją situaciją visame pasaulyje, renginio organizatoriai dėmesį skirs ir COVID-19 iššūkiams. Šiam tikslui renginyje bus suburti skirtingų disciplinų atstovai bei mentoriai, o aktualias problemas siūlys privataus ir viešojo sektoriaus įmonės ar įstaigos.

Renginio organizatoriai dalyvius kvies ne tik kurti biologinius ir IT mokslus jungiančius technologinius sprendimus, bet ir klausyti savo darbais garsių Lietuvos ir užsienio mokslininkų, išradėjų bei verslininkų paskaitų. Pastarosios bus atviros visuomenei, todėl dalyvauti kviečiami visi susidomėję!

Daugiau informacijos apie renginį laukite jau netrukus MITA svetainėje bei „Facebook“ paskyrose. Renginys – nemokamas. Registracija startuos nuo rugpjūčio mėn.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!