Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/7315/nec-sukure-robota-interneto-dienorasciams-kurti/spausdinti/

„NEC“ sukūrė robotą interneto dienoraščiams kurti

Publikuota: 2007-03-08 10:12
Tematika: Mokslo naujienos
Autorius: Petras Petrovas
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

„NEC Corporation“ kompanija paskelbė apie naująją savo sistemą, kuri leidžia automatiškai kurti interneto dienoraščius su roboto pagalba. Programa jau aprobuota ir turi „PaPeRo“ pavadinimą. Sistema įsijungia, kai vartotojas pradeda bendrauti su robotu ir pasakoja, kas nutiko praėjusią dieną. „PaPeRo“ užrašinėja visą informaciją, ją analizuoja, po to pradeda ieškoti garso bei vaizdo informacijos, naudodamas gautus raktinius žodžius. Galų gale visi roboto surasti paveikslėliai, filmukai ir muzikiniai failai automatiškai paleidžiami, redaguojami ir įkeliami į vartotojo interneto dienoraštį.

Aišku, tokių stulbinančių rezultatų pavyko pasiekti panaudojus naujausias kalbos atpažinimo ir raktinių žodžių išskyrimo technologijas. Roboto kūrėjai pasistengė kiek galima labiau išplėsti roboto žodyną bei lanksčiai naudoti jį informacijos paieškoje. Visiškai įmanoma, kad greitai tokie robo-dienoraščiai taps pagrindiniu japoniško interneto bruožu, o netrukus paplis ir visame pasaulyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!