Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/72238/mita-kviecia-teikti-mokslo-verslo-projektus-pagal-tarptautine-eureka-programa/spausdinti/

MITA kviečia teikti mokslo-verslo projektus pagal tarptautinę „EUREKA“ programą

Publikuota: 2020-03-24 15:23
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija laukia bendrų mokslo ir verslo projektų, kurie būtų įgyvendinami pagal tarptautinį „Eureka“ valstybių narių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros bendradarbiavimo tinklą. Šiuo metu paskelbtas ES fondų kvietimas teikti paraiškas pagal priemonę „MTEP rezultatų komercinimo ir tarptautiškumo skatinimas“, kurio biudžetas – apie 995 tūkst. eurų. Didžiausia vienam projektui skiriama lėšų suma yra 300 tūkst. eurų.

MITA kviečia teikti mokslo-verslo projektus pagal tarptautinę „EUREKA“ programą

„Tarptautinė programa EUREKA atveria galimybes kurti inovacijas be sienų, bendradarbiauti su pažangiausiais Europoje mokslinių tyrimų centrais ir technologijų įmonėmis. Norime paskatinti tyrėjus įsijungti į Europos mokslinių tyrimų erdvę, stiprinti jų tarptautinius gebėjimus“, – sako MITA Visuotinės dotacijos skyriaus vedėjas Mantas Biekša.

Paraiškas gali teikti Lietuvos mokslo ir studijų institucijos, o galimi partneriai tiek privatūs juridiniai asmenys, kurių dalyvavimas būtinas, tiek mokslo ir studijų institucijos.

Projektai turėtų būtų tarptautiniai, tai yra turi būti pasirinktas bent 1 tarptautinis partneris, kuris priklauso „Eureka“ programos valstybių narių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros bendradarbiavimo tinklui. Tai gali būt tiek užsienio įmonė, tiek mokslo ir studijų institucija. Projektai gali būti inicijuojami pagal 7 Sumanios specializacijos sritis: energetika ir tvari aplinka; sveikatos technologijos ir biotechnologijos; agroinovacijos ir maisto technologijos; nauji gamybos procesai, medžiagos ir technologijos; išmanusis, netaršus ir susietas transportas; informacinės ir ryšių technologijos; įtrauki ir kūrybinga visuomenė.

Konkursas organizuojamas dviem etapais. Pirmajam etapui paraiškos teikiamos iki 2020 m. balandžio 27 d., o antrasis etapas – iki 2020 m. liepos 16 d. Tai paskutinis šiais metais kvietimas teikti paraiškas EUREKA projektams, todėl MITA ragina suskubti rengti projektus.

Lietuva yra įgyvendinusi daugiau nei 100 EUREKA projektų nuo 1999 metų. Daugiausiai bendradarbiaujama su šiomis šalimis: Suomija, Lenkija, Belgija.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!