Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/71509/profesorius-teigia-kad-dabar-fiksuojami-nso-tai-laiku-keliaujantys-zmones-is-ateities/spausdinti/

Profesorius teigia, kad dabar fiksuojami NSO tai – laiku keliaujantys žmonės iš ateities

Publikuota: 2020-01-31 21:07
Tematika: Mokslo naujienos
Autorius: Darius Verbickas
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Naujoje knygoje siūloma mokslininkams į fiksuojamus NSO atvejus pažvelgti kiek kitaip ir apsvarstyti idėją, jog šiuos laivus gali pilotuoti visai ne nežemiškos kilmės individai, bet laiku keliaujantys žmonės.

Profesorius teigia, kad dabar fiksuojami NSO tai – laiku keliaujantys žmonės iš ateities
Asociatyvi nuotr. Pixabayc.om

„Mes žinome, kad esame čia. Žinome, kad žmonės egzistuoja. Žinome, kad šioje planetoje turime ilgą evoliucijos istoriją. Ir mes žinome, kad mūsų technologijos ateityje bus dar pažangesnės“, – Space.com teigia knygos autorius ir Montanos technologijų universiteto biologinės antropologijos profesorius Michaelas Mastersas.

„Manau, kad paprasčiausias paaiškinimas, jog čia [skraidantys NSO] esame mes patys.“

Nors tokia mintis skamba beprotiškai, Mastersas nėra pirmasis, pasiūlęs tokią mintį. Visgi, savo knygoje jis šią idėją gana aiškiai išdėsto remdamasis asmeninėmis antropologijos žiniomis.

Jei ateities mokslininkai turėtų galimybę grįžti į praeitį ir pasižiūrėti, kaip atrodė praeities žmogus – ne kažko iš mūsų išmokti, o tiesiog patyrinėti, kaip senovinę relikviją – jiems būtų per daug sunku atsisakyti tokios galimybės.

„Tariamo pagrobimo atvejai dažniausiai yra mokslinio pobūdžio, – teigia Mastersas. – Tai greičiausiai yra ateities antropologai, istorikai ir kalbininkai, grįžtantys į praeitį gauti informacijos ir keliaujantys tokiu būdu, kokio dabartinėmis technologijomis mes negalime pasiekti.“

Mastersas taip pat mano, kad laiku keliaus ne tik ateities mokslininkai. Jis mano, kad kelionės laiku ateityje gali būti nauja ir labai didelė turizmo industrija.

„Be abejo ateityje bus tokių, kurie sumokės nemažus pinigus, kad galėtų grįžti laiku atgal ir stebėti mėgstamą istorijos laikotarpį, – tvirtina Mastersas. – Kai kurios iš populiariausių turizmo vietų gali būti Gizos bei Maču Pikču piramidės Peru… senos ir priešistorinės vietos.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!