Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/mokslas/70564/iteiktos-mokslo-premijos-uzsienio-lietuviams/spausdinti/

Įteiktos mokslo premijos užsienio lietuviams

Publikuota: 2019-11-18 10:23
Tematika: Mokslo naujienos
Inf. šaltinis: LR švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Už tarptautinio lygio mokslo laimėjimus ir bendradarbiavimą su Lietuva Švietimo, mokslo ir sporto ministerija šiemet skyrė penkias premijas užsienio lietuviams. Jas Vytauto Didžiojo universitete Kaune vykstančio XVI pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziumo metu lapkričio 15 d. surengtoje iškilmingoje ceremonijoje įteikė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

2019 m. užsienio lietuviams skiriamomis mokslo premijomis apdovanoti lituanistas Giedrius Subačius ir medikas mokslininkas Rytis Prekeris iš JAV, Izraelyje dirbanti genetikė Lina Basel-Salmon, humanitarinių mokslų daktarė Dalia Staponkutė iš Kipro ir Vokietijoje gyvenanti lingvistė Sandra Petraškaitė-Pabst. Premijos laureatai savo akademinį kelią pradėjo Lietuvoje.

„Visuomet smagu sveikinti užsienyje dirbančius savo srityse pasižymėjusius lietuvius mokslininkus, aktyviai palaikančius ryšius su gimtine. Juos galima vadinti dvigubais ambasadoriais – jie ne tik reprezentuoja Lietuvą tarptautinei mokslo bendruomenei, bet ir padeda kolegoms įsijungti į tarptautines veiklas“, – sveikindamas premijų laureatus sakė ministras A. Monkevičius.

Premijos užsienio lietuviams mokslininkams skiriamos jau vienuoliktą kartą. Premijomis siekiama paskatinti užsienyje dirbančius lietuvių mokslininkus būti Lietuvos mokslo ambasadoriais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!